bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obránce Lindell podepsal s Dallasem smlouvu na dalších šest let

17. května 2019, 15:47

Ondřej Mach

Byl jedním z hráčů, kterým po sezoně končila smlouva. Esa Lindell se mohl 1. července stát omezeně volným hráčem, klub z Texasu s ním však prodloužil smlouvu o dalších šest let.

„Je velkou součástí naší budoucnosti,“ říkal na adresu Lindella generální manažer Nill zhruba před týdnem. „Chci ho podepsat, začneme pohovory hned teď. Doufejme, že to bude dlouhodobé.“

Teď svá slova naplnil. 

Obránce, který za pár dní oslaví pětadvacáté narozeniny si vysloužil novou šestiletou smlouvu na 34,8 milionů dolarů. Za rok si přijde průměrně na 5,8 milionu. 

Mladý bek má za sebou povedenou sezonu, ve které překonal svoje bodové maximum. V 82 zápasech zapsal 32 bodů (11 branek, 21 asistencí) a společně s Johnem Klingbergem (10 g) a Miro Heiskanenem (12 g) byl jedním ze tří obránců, kteří vstřelili více než 10 branek, což se týmu povedlo poprvé v historii. 

Lindell zároveň zblokoval nejvíce střel (161), měl druhý nejvyšší ice time (24:20) a byl třetí v hitech (143). Ve statistice plus minus skončil na děleném třetím místě (+14) a na děleném pátém místě v počtu asistencí (21). 

Ve vyřazovací části se rodák z Helsinek stal vůbec nejvytěžovanějším hráčem Hvězd. Lindell odehrál 13 zápasů, přičemž průměrný čas na ledě činil téměř 27 minut. Play off pro jeho tým skončilo ve druhém kole, kdy v sedmizápasové sérii podlehl St. Louis Blues. 

„Esa je skvělý profesionál, který se ukázal být spolehlivým v každé situaci,“ řekl generální manažer Dallasu Jim Nill. „Když zkombinujete jeho sílu, kondici, hokejové IQ a ostatní dovednosti, tak zjistíte, že se stal nedílnou součásti našeho týmu. Společně s Johnem Klingbergem a Miro Heiskanenem tvoří naši obrannou sílu.“

„Prostě dělá všechno správně. Hraje tak, jak chce. Jednoduše naskočí na led a udělá to,“ pochvaluje si Lindella trenér Jim Montgomery. „Stal se pro nás velmi důležitým,“ říká kapitán Stars Jamie Benn. 

Lindell v NHL nastoupil celkem k 239 utkáním, ve kterých zaznamenal 77 bodů za 24 gólů a 53 asistencí. V nejprestižnější hokejové lize světa oblékal pouze dres Dallasu, který si ho vybral ve třetím kole draftu 2012. 

Svoji rodnou zemi Lindell reprezentoval na Světovém poháru v ledním hokeji 2016, Mistrovství světa 2015 a 2016. V roce 2014 hrál na juniorském šampionátu, dva roky předtím na MS do 18 let. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.