bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin propálil Mrázka a odpoutal se od Selänneho. Je 11. nejlepším střelcem v dějinách

14. ledna 2020, 12:00

Tomáš Zatloukal

Byly časy, kdy Petr Mrázek platíval za noční můru Alexe Ovečkina. Léta proti němu držel neprůstřelnost. Lapil mu čtyřicítku střel za sebou, v památném večeru na ledě Joe Louis Areny zase zastavil všech 15 ran ruského kanonýra. Tentokrát byl český gólman na jednu z nejvýraznějších tváří NHL krátký. V pondělním mači mezi Carolinou a Washingtonem Mrázek inkasoval z Ovečkinovy hole hned dvakrát, přičemž jeho první trefa měla historický význam.

Byla to blesková akce.

Ovečkin si nabruslil mezi kruhy, pohotově vypálil mezi Mrázkovy betony a osamostatnil se na 11. místě tabulky střelců.

Ne té ze současné sezony, řeč je o pořadí kanonýrů ze všech ér NHL. Ovečkin se dosud dělil s 684 zásahy o jedenáctou pozici s dalším fenomenálním Evropanem Teemu Selännem, bývalou hvězdou Winnipegu, Colorada a Anaheimu.

Selänne ostatně rychle přispěchal s gratulací. "Vím, že dáš ještě spoustu gólů. Tak střílej dál a uchovej si radost ze hry, ta je klíčem k úspěchu," vzkázal mu finský sympaťák krom běžných zdvořilostních obratů.

Ovečkin se zlepšil už na 686 branek a je reálné, že se do konce základní části přežene přes Maria Lemieuxe (690), Stevea Yzermana (692) i Marka Messiera (694)  a pokoří sedmistovku branek v NHL.

I ve čtyřiatřiceti si drží vysoké tempo, z 600 na 686 gólů se dostal za 142 zápasů. Stejně rychlý byl v dějinách zámořské profiligy už jen Wayne Gretzky. Právě jeho absolutní rekord je jednou z motivací, která žene Ovečkina kupředu.

V pondělí večer ale hlavně jásal kvůli vydřené výhře, Washington potřeboval po dvou porážkách zabrat, navíc Carolině má co vracet a mnohdy si proti ní neví rady.

"Věděl, že je to pro nás důležitý zápas, takže jste mohli vidět, že svou hru pozvedl na vyšší úroveň," chválil kouč Todd Reirden vzorného kapitána před novináři. "Takhle hraje Alex Ovečkin."

Napínavý zápas měl více důležitých postav. Tak třeba Ovečkinův krajan Ilja Samsonov se radoval z první nuly v NHL, Jakub Vrána zase bodoval pošesté za sebou (5+2).

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.