bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkinova smlouva se chýlí ke konci, vrátí se do Ruska? Caps zatím nový kontrakt neřeší

31. října 2019, 18:32

Jan Pikous

Věk je jen číslo. To Alexandr Ovečkin ukazuje téměř v každém zápase. Ruskému ostrostřelci je sice už 34 let, nadále ale patří mezi nejobávanější kanonýry celé ligy a každoroční kandidáty na Maurice Richard Trophy pro nejproduktivnějšího šutéra. A nevypadá to, že by se na tom mělo v dohledné době něco měnit.

Proto je namístě začít se ptát na Ovečkinovo další působení v zámořské lize. Současná smlouva s Washingtonem, se kterou celou svou dosavadní kariéru v NHL spojil, vyprší v létě 2021. Ikona ruského sportu přitom už dříve dala najevo, že o změny extra nestojí a rád bude v hlavním městě USA nadále pokračovat.

Podle generálního manažera Capitals Briana MacLellana je však na jednání o novém kontraktu pro kapitána týmu brzy. Dává ale jasně najevo, že o Ovečkinovo další pokračování ve Washingtonu má zájem - populární kanonýr totiž nevyloučil ani možnost návratu do Dinama Moskva, kde působil v domovském Rusku.

"Je důležitou součástí týmu, vlastně celého sportovního trhu v téhle krajině. Pozvedl hokej jako hru, pozvedl celou organizaci Capitals. Chceme aby hrál tak dlouho, jak bude chtít a měl ze své kariéry dobrý pocit, ať už bude kdekoliv. Snad se to podaří tak, aby byl spokojený on i náš klub," uvedl GM Washingtonu.

Ovečkin na druhou stranu před měsícem v audio rozhovoru uvedl, že jeho budoucnost je stále ve hvězdách. "Je těžké se vyjádřit k tomu, co bude, jsem si ale jistý, že si s Brianem i Tedem (Ted Leonsis, majitel klubu) sedneme a vyřešíme mou budoucnost," uvedl Ovečkin. Zůstane legendární forvard až do konce kariéry u Caps, nebo ho do své náruče znovu sevře matička Rus? Dozvíme se možná už za necelé dva roky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.