bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelec se vrací do branky Winnipegu, vytáhne Jets z krize?

18. ledna 2017, 20:00

Matyáš Krahulík

Dnes v noci nám nejlepší hokejová liga na světě nabízí pět zápasů a hned v prvním z nich budeme svědky velkého návratu. Zkušený český brankář Ondřej Pavelec byl povolán z farmy zpět do hlavního týmu Jets a proti Coyotes odchytá svůj první zápas v této sezóně NHL. V další utkáních se pak můžeme těšit na souboj Montrealu s Pittsburghem nebo na důležité střetnutí Detroitu s Bostonem.

1:30 Winnipeg Jets – Arizona Coyotes

Winnipeg se v současné době nachází v krizi. Jets prohráli poslední čtyři zápasy a v Centrální divizi klesli až na předposlední místo. Příčinou těchto špatných výsledků jsou hlavně nespolehlivé výkony brankářů, které nakonec vyústily v nečekané povolání českého brankáře Ondřeje Pavelce z farmy zpět do prvního týmu. A bude to právě zkušený rodák z Kladna, kdo se dnes postaví do branky Jets a pokusí se je vrátit na vítěznou vlnu. Pro Pavelce to bude vůbec první utkání v této sezóně NHL a zároveň velká šance vzít si ztracenou pozici jedničky zpět.

Coyotes jsou v probíhající sezóně jedním z největších outsiderů a svými výkony tuto roli potvrzují. V Západní konferenci i v celé lize jim patří předposlední místo a do play off se určitě nedostanou. I proto se již nyní spekuluje o možných výměnách, které by mohli před uzávěrkou přestupů provést. Možný je prý i odchod kapitána a ikony klubu Shanea Doana.

Tato dvě mužstva se v probíhající sezóně potkávají již potřetí. V prvním vzájemném duelu vyhráli Jets 3:2 a ve druhém jim Coyotes tuto porážku oplatili a zvítězili 4:3.

V brance Winnipegu bude již zmiňovaný Ondřej Pavelec a v kleci Coyotes se objeví Mike Smith.

1:30 Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins

Montreal v současné době není ani zdaleka tak dominantní jako na začátku sezóny a z posledních pěti utkání vybojoval pouze čtyři body. Mírný pokles formy zaznamenal i hvězdný brankář Carey Price, jehož úspěšnost zákroků nepřesáhla hranici 90% v pěti z posledních deseti startů. Přesto ale Canadiens mohou zůstat v klidu, protože ve slabé Atlantické divizi jsou i tak s přehledem první a na druhý Boston mají velmi dobrý náskok devíti bodů, takže play off by jim rozhodně uniknout nemělo. 

Penguins mají v tuto chvíli na svém kontě o pouhý jeden bod méně než Montreal, ale v daleko silnější Metropolitní divizi jsou až na třetím místě. Tučňáci nedávno prožili menší výsledkovou krizi, když vůbec poprvé v této sezóně prohráli tři utkání v řadě. Náladu si ale spravili v pondělním zápase proti Washingtonu Capitals, ve kterém prohrávali již 0:3, ale po neuvěřitelné přestřelce nakonec zvítězili 8:7 po prodloužení. Ještě si tak vylepšili své už tak skvělé ofenzivní statistiky a s průměrem přes tři a půl branky na zápas i nadále vládnou NHL.

Habs a Pens se spolu v této sezóně utkali již dvakrát. V prvním vzájemném duelu vyhrál Montreal jednoznačně 4:0 a ve druhém střetnutí těchto dvou mužstev se Pittsburgh radoval z výhry 4:3 po prodloužení.

Do branky Montrealu se postaví Carey Price. Svatyni Pittsburghu bude znovu střežit Matt Murray. 

2:00 Detroit Red Wings – Boston Bruins

Detroitu se v této sezóně zatím příliš nedaří a fanoušci tohoto slavného klubu se již pomalu začínají smiřovat s tím, že jejich oblíbený tým bude poprvé po 25 letech chybět v play off. Naděje však pro Red Wings stále existuje, protože jsou součástí slabé Atlantické divize a na třetí místo, které zaručuje postup do vyřazovacích bojů, ztrácejí zatím jen šest bodů. V posledních dvou zápasech se jim navíc podařilo porazit dva velmi silné soupeře. Nejprve přestříleli Pittsburgh 6:3 a v pondělí udolali Montreal 1:0.

Boston je na tom o něco lépe. Bruins jsou v Atlantické divizi druzí a na svého dnešního soupeře mají slušný náskok sedmi bodů. Mají ale odehráno o tři utkání více a momentálně se jim příliš nedaří, protože vyhráli jen dva z posledních pěti zápasů. Jejich silnou stránkou je kvalitní defenziva. V průměru inkasovaných branek na zápas jsou šestí napříč celou soutěží. 

V této sezóně už se spolu Red Wings a Bruins jednou potkali a úspěšnější byli Medvědi, kteří zvítězili fotbalovým výsledkem 1:0.

V brance Detroitu dostane i tentokrát přednost Jared Coreau, který vychytal všech pět posledních výher Red Wings. Bruins zřejmě vsadí na Tuukku Raska.

3:30 Edmonton Oilers – Florida Panthers

Oilers se v několika posledních sezónách stali v NHL synonymem pro neúspěšný tým, protože se i přes množství velkých talentů získaných při draftu neustále pohybovali v ligovém suterénu. Letos to ale vypadá, že by se Olejáři v čele s hvězdným Connorem McDavidem mohli poprvé po deseti letech dostat do play off. Momentálně jim v Západní konferenci patří čtvrté místo a v Pacifické divizi jsou dokonce druzí. Navíc mají velmi dobrou formu, protože si udržují sérii tří vyhraných utkání v řadě.

Panthers měli dle papírových předpokladů znovu patřit k nejlepším týmům ve Východní konferenci, ale zatím to spíše vypadá, že budou do poslední chvíle bojovat o postup do play off. V Atlantické divizi jim patří páté místo a na třetí pozici zajišťující postup do play off mají ztrátu dvou bodů. Navíc odehráli o čtyři zápasy více než čtvrtá Ottawa i třetí Toronto, takže si už další zaváhání rozhodně nemohou dovolit.

V probíhajícím ročníku se Oilers a Panthers potkávají poprvé. V minulé sezóně spolu odehráli dvě vzájemná utkání a každý si z nich odnesl po jednom vítězství.

Olejáři zatím svého gólmana nepotvrdili, ale pravděpodobně to bude Cam Talbot. Panthers vsadí na Jamese Reimera.

4:30 Los Angeles Kings – San Jose Sharks 

Kings letos rozhodně nepatří mezi největší favority, ale stále mají velmi dobrou šanci postoupit do play off. V Pacifické divizi jim patří páté místo a kdyby sezóna skončila právě teď, postoupili by do vyřazovacích bojů z druhé divoké karty. Králové jsou spíše defenzivně laděným týmem. V průměru inkasovaných branek na zápas patří mezi pětici nejlepších týmů v NHL, zatímco v průměru branek vstřelených patří mezi desítku nejhorších. Jejich momentální forma by se dala označit za průměrnou. Z posledních deseti střetnutí vyhráli polovinu.

Sharks jsou na tom výrazně lépe. Při stejném počtu odehraných zápasů mají na svém kontě o šest bodů více, v Pacifické divizi jsou na třetím místě a v případě dnešního vítězství se mohou dostat na druhou pozici před Edmonton. Žraloci se rovněž mohou pochlubit skvělou defenzivou a v průměru inkasovaných branek jsou dokonce ještě o trochu lepší než jejich dnešní soupeř. 

Tito dva soupeři se znají velmi dobře a v této sezóně už spolu stihli odehrát čtyři utkání. V prvních dvou vzájemných utkáních dokázali zvítězit Sharks, kteří nejprve vyhráli doma 2:1 a pak i venku 4:1. Ve třetím i čtvrtém střetnutí pak byli úspěšnější Kings, kteří se radovali z výher 3:2 a 2:1 po prodloužení.

Startující brankáři zatím pro tento zápas nebyli potvrzeni, ale pravděpodobně dojde na souboj Petera Budaje s Martinem Jonesem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.