bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pens, Jets a Golden Knights budou usilovat o druhé výhry v sérii

13. dubna 2018, 20:00

Jiří Sameš

V noci z pátku na sobotu jsou v zámoří na programu tři zápasy. První kolo play-off totiž bude pokračovat druhými zápasy v Pittsburghu, Winnipegu a Vegas. Budou se opět z výher radovat domácí?

01:00 Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

Stav série: 1:0 pro Penguins

Penguins vykročili za ziskem třetího Stanley Cupu v řadě tou správnou nohou. V úvodním zápase série totiž rozdrtili Flyers, svého největšího rivala, 7:0. Hattrickem se blýskl kapitán Pens Sidney Crosby. Brankář Matt Murray pochytal všech 24 střel soupeře a připsal si tím pátou nulu v kariéře play-off.

„Nemůžete jim dát prostor, protože pokud si vytvoří šanci, obvykle puk skončí v síti,“ komentoval po zápase útočník Letců Wayne Simmonds.

„Využili jsme naše šance,“ řekl Crosby. „Myslím, že ale vždy existuje prostor pro zlepšení. Každým zápasem se musíte zlepšovat, bez ohledu na skóre,“ doplnil.

Lídr série: Jake Guentzel (PIT) – 1+3

01:30 Winnipeg Jets – Minnesota Wild

Stav série: 1:0 pro Jets

Jets porazili v prvním utkání čtvrtfinálové série Wild 3:2 a zaznamenali tak první výhru v play-off v novodobé historii. Svůj premiérový gól v bojích o Stanley Cup vstřelil finský mladík Patrik Laine. Vítěznou trefu pak obstaral v čase 52:47 obránce Joe Morrow.

„Jako dítě sníte právě o těchto okamžicích – hrát v play-off, hrát o Stanley Cup a vstřelit rozhodující gól,“ zmínil Morrow. „Je to splněný sen.“

„Ve Winnipegu můžeme uspět. Hráli jsme solidně, příliš jsme nechybovali. Pokud budeme hrát stejným způsobem i v dalších zápasech, tak určitě máme šanci,“ poznamenal brankář Minnesoty Devan Dubnyk.

Lídr série: Mark Scheifele (WPG) – 1+0

04:00 Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings

Stav série: 1:0 pro Golden Knights

Golden Knights odehráli v noci ze středy na čtvrtek historicky vůbec první zápas v play-off a ihned si připsali výhru – Kings dokázali porazit 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil už ve čtvrté minutě obránce Shea Theodore. Gólman Marc-Andre Fleury předvedl celkem 30 úspěšných zákroků a byl po zásluze vyhlášen první hvězdou.

„Je vzrušující vstřelit první gól,“ přiznal Theodore. „Fanoušci se dostanou do varu, nastartuje vás to. Byl to skvělý moment.“

„Prohrát 1:0 je poněkud frustrující,“ řekl po zápase novinářům kapitán Kings Anže Kopitar. „Rozhodně jsme měli šance. Víme, že můžeme hrát ještě lépe. V zápase číslo dva to musíme předvést, pokud chceme jet domů za vyrovnaného stavu.“

Lídr série: Shea Theodore (VGK) – 1+0

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.