bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět branek ho vyneslo mezi smetánku. Vrána figuruje mezi hvězdami týdne

5. listopadu 2019, 13:00

Jan Vojkůvka

Skvělý týden v zámořské NHL má za sebou český útočník Jakub Vrána. Ve třech zápasech zaznamenal šest bodů, za pět branek a jednu přihrávku, a pronikl mezi tři hvězdy uplynulých sedmi dnů. Mezi smetánkou doplnil Eliase Petterssona a Mikea Smitha.

Vrána se minulý týden postavil s Washingtonem ke třem utkáním a dopomohl Capitals v cestě za průběžným vedením celé ligy. I díky výkonům českého mladíka prodloužili vítězové Stanley Cupu z roku 2018 svou šňůru zápasů, ve kterých bodovali, už na číslo devět.

Napřed Vrána v utkání proti Torontu přihrál Alexandru Ovečkinovi na vítěznou branku v prodloužení a následně ve dvou zápasech ukázal svou střeleckou formu. Proti Buffalu se podílel na výhře 6:1 dvěma góly a proti Calgary zaznamenal svůj první hattrick v kariéře. V duelu s Flames navíc vsítil vítězný gól.

Po zásluze byl třiadvacetiletý pražský rodák zvolen druhou hvězdou týdne. Lepší byl podle NHL už jen další mladý útočník Elias Pettersson z Vancouveru.

Tomu se povedlo ve čtyřech odehraných zápasech dosáhnout na devět kanadských bodů, za tři branky a šest přihrávek. Canucks i jeho zásluhou minulý týden vyhráli tři ze čtyř odehraných zápasů, přičemž i v prohraném duelu s Anaheimem dosáhli na bod, když zápas dotáhli do prodloužení.

Třetí hvězdou týdne se stal brankář Edmontonu Mike Smith, který odchytal dva zápasy, ve kterých vykryl 74 ze 76 střel a blýskl se zejména fantastickým výkonem proti Pittsburghu. Oilers v souboji s Penguins vyhráli 2:1 po prodloužení a Smith vychytal 51 z 52 střel soupeře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.