bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: slečna žaluje Evandera Kanea za násilnické chování

4. srpna 2016, 23:31

Petr Adler

Útočník Buffalo Sabres Evander Kane (na snímku) zaplňuje rubriky Černé kroniky a Ze soudní síně jako snad žádný jiný hráč NHL. Teď má před sebou žalobu jedenadvacetileteho děvčete z Buffala, které tvrdí, že je vážně zranil. Jde o případ z konce loňského prosince, o němž letos v březnu řekli veřejní žalobci, že nemají dost důkazů, aby věc předložili k soudu jako trestný čin sexuálního napadení.

Děvče, které žaloba předložená nejvyššímu soudu okresu Erie označuje za Rachel Kuechleovou, tvrdí, že potkalo Kanea v baru Encore Restaurant and Bar. Kane jí koupil něco sklínek alkoholického nápoje (v žalobě není řečeno, o jaký nápoj šlo). Dívka poté přijala Kaneovo pozvání na společenský večírek s dalšími přáteli, avšak když dorazila v jeho doprovodu k jeho příbytku v hotelu Buffalo Marriott Harborcenter, zjistila, že tam kromě ní a Kanea není nikdo.

Jak tvrdí žaloba, Kane se na ní vzápětí vrhl. Způsobil jí řadu krvácejících tržných ran, z nichž mnohé vyžadovaly chirurgických zákroků.

Aniž by zmiňovala dále podrobnosti o tom, jak došlo ke zraněním, žaloba tvrdí, že slečna Kuechleová utrpěla “vážné citové škody” a “vážná, bolestivá osobní zranění, která budou mít stálé následky.”

Žaloba dále popisuje Kaneovy činy jako “nevyžádané, neodsouhlasené, násilné, pohoršující jako způsob tělesného napadení.”

Žaloba shrnuje, že Kaneovy činy byly “mimořádně nehorázné.”

Jak zjistili novináři z listu Buffalo News, není v žalobě jediná zmínka o požadavku na peněžní zadostiučinění.

Jak již řečeno, tento případ vyšetřovala policie hned poté, kdy k němu mělo dojít, a státní žalobce v březnu usoudil, že nemá dost důkazů, aby mohl soud Kanea usvědčit z trestného činu sexuálního přepadení.

Kaneův právní zástupce odmítl odpovědět na jakékoliv otázky. Omezil se pouze na prohlášení, že jeho zákazník není vinen žádným přečinem.

Zpráva o žalobě slečny Kuechleové se objevila krátce poté, kdy Kane řekl soudkyni Barbaře Johnson-Leeové z městského soudu v Buffalo, že není vinen v případě tzv. netrestatelného obtěžování, nepatřičného chování a neoprávněného pobytu, k němuž mělo dojít koncem června.

K této události mělo dojít v baru nočního klubu nádherného jména Na ex! (Bottoms Up) v ulici Chippewa, slavné ulici plné nejrůznějších zábavních podniků.

Kaneův právník Paul Cambria sice tvrdil, že jeho zákazník je bílý jako lilium, ale státní žalobce oznámil, že má v tomto případě v ruce video nahrávky z bezpečnostních kamer. Tyto nahrávky prý plně potvrzují stížnosti tři slečen, které se označily za Kaneovy obětí. Potvrzují prý také výpověď vyhazovače, který se snažil dostat Kanea ven, na čerstvý vzduch.

Buffalo Sabres získali Kanea od Winnipeg Jets v únoru 2015, po sérii nepříjemností, z nichž se většina dostala na veřejnost, a Jets začali Kaneovu přítomnost považovat za nepřijatelnou.

NHL a její odbory NHLPA mohou Kaneovi nařídit povinnou léčbu jak proti zbytečné oblibě ohnivé vody, tak i proti chování, které jeho oblibu provází.

Sabres by se také mohli za určitých okolností zbavit Kanea zrušením jeho smlouvy, neboť, pakliže se u soudu prokáže, že byl vinen, ať už v tom nebo onom případě, nebo v obou, porušil ustanovení tzv. standartni hráčské smlouvy (SPC: Standard Player Contract), které hovoří poměrně jednoznačně o chování, jež poškozuje dobrou pověst mužstva, celé soutěže a hokeje vůbec.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.