bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posily pro MS? Voráček, Gudas nebo Mrázek. Jágr už reprezentaci nepomůže

10. dubna 2017, 10:29

Václav Jáchim

V noci na pondělí skončila základní část NHL, realizační tým české reprezentace finišuje v jednáních o nástupu prvních zámořských posil. Výhled vypadá zajímavě, nicméně vyhráno úplně není. "S hráči jsme v kontaktu, kluci ještě musejí na zdravotní prohlídky, také splní povinnosti v klubech spojené s koncem sezony. Dorazit by měli Petr Mrázek, Jakub Voráček, Radko Gudas, Pavel Zacha, Honza Košťálek a Jakub Kindl," informuje generální manažer Martin Ručinský.

Všichni zmínění hokejisté potvrdili příjezd, tedy pokud nebudou proti kluboví lékaři, případně jiné náhlé překážky. Zmíněná skupina je v odlišném postavení. O některých hokejistech není pochyb, národní tým díky nim výrazně získá na kvalitě a síle, jiní si musejí teprve nominaci na šampionát vybojovat.

"Nějaké hráče potřebujeme vidět, i jsme s nimi v tomto duchu hovořili. Všichni mají chuť hrát, o místo se poprat. Přiletí, odehrají zápasy, pak uvidíme. Samozřejmě, kluky jako Kubu Voráčka nebo Radka Gudase zkoušet nemusíme. Ostatní se připojí do kempu a nastoupí do přípravných utkání," reaguje Ručinský.

Pro ofenzivu je skvělá zpráva, že národnímu týmu chce pomoci Jakub Voráček (na snímku). Ručinský potvrdil, že lídr Flyers a mistr světa 2010 souhlasil. "Kuba by měl přijet nejspíš 25. dubna, ostatní hráči zhruba o týden dřív, nějak kolem 18. dubna," hlásí Ručinský. Do defenzivy zase hlásí nástup Radko Gudas, jenž pro zranění musel vynechat Světový pohár.

Bojovník z Philadelphie ovšem nebyl poslední dobou v optimálním stavu. "Mluvil jsem s ním, říkal, že nějaké zdravotní problémy má. Ale také uvedl, že by se měl dát dohromady. Snad bude všechno v pořádku," věří generální manažer národního týmu. Fit nebyl Gudasův parťák Michal Neuvirth, jeho jméno v souvislosti s mistrovstvím světa nepadlo.

"Tu situaci známe. Všichni viděli, co se Michalovi v NHL stalo. Momentálně nevíme nic bližšího, myslím, že ani on sám neví. Je to všechno ve hvězdách, o jeho zdravotním stavu nemám nějaké další informace. Pro Michala je nejdůležitější, aby se dal dohromady. Aby se zjistilo, o co se vlastně jednalo," reaguje Ručinský.

Už minulý týden trenér Jandač potvrdil, že má zájem o Petra Mrázka. Brankář Detroitu se šampionátem počítá. Po delší době se do zorného pole elitního výběru vrátil Jakub Kindl, na šanci číhají nováčci Pavl Zacha a Jan Košťálek. Oba zatím nemají na kontě žádný mezistátní zápas. Někdejší sparťanský obránce Košťálek, jenž letos nastupoval za farmu Winnipgu, by měl dorazit už tento týden. Ze všech zámořských hokejistů nejdřív. "Snad už 11. dubna, pak se k nám hned připojí," dodává Ručinský.

Jiní hokejisté naopak k dispozici nebudou. Platí to především o Radimovi Vrbatovi, který v Arizoně prožil parádní osobní ročník. "S Radimem jsem mluvil. Říkal, že jeho zdravotní stav není ideální, předposlední zápas myslím nehrál. Po sezoně byl dobitej a omluvil se, což já chápu," zmiňuje Ručinský. Skvělé roky v národním týmu jsou už definitivně minulostí u Jaromíra Jágra. "S Jardou jsem se bavil před delší dobou, ale ne kvůli mistrovství světa. Spíš to probíhalo v osobní rovině. Jak všichni víme, Jarda už před Světovým pohárem uzavřel reprezentační kariéru. Tím to padlo, už jsme ho dál neoslovovali," potvrzuje.

Přijet nemohou ani další útočníci. Do play off nepostoupil Dallas, na rozdíl od World Cupu nenastoupí za reprezentaci Aleš Hemský ani Radek Faksa. "S Alešem jsem mluvil, omluvil se. Podstoupil operaci, sice sezonu nějakým způsobem dohrál, ale říkal mi, že by to bylo na něj moc," informuje Martin Ručinský. A Faksa? "Končí mu smlouva, je ve stejné situaci jako Ondra Palát, Andrej Šustr nebo Roman Polák," doplňuje závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.