bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Postoj NHL vůči olympiádě je směšný. Hráči nechtějí chybět, opřel se Voráček do vedení soutěže

11. března 2017, 13:30

Filip Ardon

Start hráčů NHL na olympiádě je čím dál méně pravděpodobný a postupně už se začíná jednat spíše o sci-fi. K celé situaci se vyjádřil i útočník Philadelphia Flyers Jakub Voráček a rozhodně nevolil mírná slova. „Postoj NHL je směšný," řekl.

Voráček okomentoval celou věc ve čtvrtek v Torontu. „Je to hloupé a podle mě úplně směšné,“ řekl rodák z Kladna pro CSN Philly. „Úplně směšné. Hraje se to jen jednou za čtyři roky. Četl jsem, že Bill Daly řekl, že nejedeme, že nikdo nechce, abychom jeli. Ale hráči chtějí jet. Vždyť ani není součástí hráčské asociace. Lidé tam chtějí hráče!“ uvedl dál sedmadvacetiletý útočník.

Právě Voráček má za sebou poslední olympijské hry v ruském Soči, kde skončil spolu s českou reprezentací na šestém místě. Útočník Flyers si na tomto turnaji připsal po dvou kanadských bodech a na mistrovství světa v příštím roce si vysloužil kapitánské céčko. Naposledy reprezentoval na Světovém poháru, který pořádá NHL.

Na rozdíl od Světového poháru má olympijské hry pod palcem Mezinárodní olympijský výbor (MOV), který v minulých letech platil NHL předem domluvené náklady. Před nadcházející olympiádou však MOV rozhodl, že nebude platit ani nejlepší hokejové lize světa.

„Někteří majitelé si po celou dobu mysleli, že jsou olympijské hry dobrý nápad, někteří to od počátku nenáviděli a pak tu byli ti, kterým to bylo tak nějak jedno do té doby, než MOV řekl, že nebude platit náklady. Ať už to bude zaplacené nebo ne, a nebyli jsme ujištěni, že bude, nikdo nám neřekl, odkud peníze půjdou. Abych řekl pravdu, mám problém s tím, že peníze, které by jinak šly na hokejový vývoj, budou použity na tento účel,“ prohlásil komisař soutěže Gary Bettman na víkendu zasvěceném Utkání hvězd.

Bettman tak upozornil na fakt, že Mezinárodní hokejová federace (IIHF) chtěla řešit celý problém s penězi tím, že by snížilo jednotlivým národním svazům částky, které financuje MOV. Tím by se ovšem snížily částky, které putují na rozvoj mládežnického hokeje.

Přestože šance, že hráče uvidíme na olympiádě, je již téměř mizivá, někteří hráči prohlásili, že se zúčastní i v případě, že se NHL nezastaví. Jedním z nich je například Alexander Ovečkin. „Hráči chtějí jet, to vám garantuji. Chtěl bych vidět, jak zastavíte Ovečkina, aby nejel. I další ruské hráče. Řekněte jim, že nemůžou jet…“ dodal k tomu Voráček.

„Je to olympiáda. Není to jen o byznysu, chcete být součástí olympijských her. A hráči, kteří nejedou, mají volný týden, aby mohli dobít baterie. Když máte boule a pohmožděniny, můžete se dát do kupy,“ uzavírá nejproduktivnější hráč Philadelphie. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.