bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehled Čechů: Pastrňák odstřihl Dallas od play-off, sahá po třicetigólové sezoně

24. března 2018, 4:50

Martin Zíta

Jeden gól chybí Davidu Pastrňákovi k pokoření třicetigólové hranici, kterou má na dosah už podruhé v řadě. Posledním Čechem, kterému se něco takového povedlo, byl Jaromír Jágr. Ještě před jeho ruskou přestávkou.

David Pastrňák (Boston Bruins)

Pouhých dvanáct vteřin zbývalo do konce třetí třetiny, když se za záda Kariho Lehtonena trefil David Pastrňák a rozhodl o vítězství Bostonu nad Dallasem. Pro Pastrňáka to byl devětadvacátý gól v sezoně a také druhý kanadský bod v zápase.

Dallas kvůli Pastrňákově trefě přišel o veledůležité body v boji o play-off a na divokou kartu ztrácí čtyři body.

Český mladík tak už v letošní sezoně nasbíral 72 bodů (29+43) a o dva body vylepšil své dosavadní maximum z minulého ročíku. Bruins zbývá do konce základní části ještě devět zápasů, Pastrňák tak svá čísla může vylepšit ještě výrazněji.

Pokud Pastrňák ve zbytku základní části hranici třiceti gólů skutečně překoná, stane se za posledních deset let prvním českým hráčem, kterému se to povede ve dvou sezonách po sobě. Navázal by tak na výkony Jaromíra Jágra z let 2005/06 (54) a 2006/07 (30).

Dmitrij Jaškin (St. Louis Blues)

Šestý gól v letošní sezoně vstřelil v noci proti Vancouveru Dmitrij Jaškin a pomohl St. Louis k vítězství nad Canucks. Jaškin letos nastřádal sedmnáct kanadských bodů a pouze jeden mu chybí k vyrovnání osobního maxima ze sezony 2014/15.

Přehled českých a slovenských hráčů, kteří zasáhli do hry:

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 3:4pp

Dominik Simon (PIT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:39 
Pavel Zacha (NJD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:59


St. Louis Blues – Vancouver Canucks 4:1

Dmitrij Jaškin (STL) 1+0, 4 střely, čas na ledě 11:51
Vladimír Sobotka (STL) 0+1, 0 střel, čas na ledě 15:17


Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 3:2pp

Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:07


Dallas Stars – Boston Bruins 2:3

Radek Faksa (DAL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:14 
David Krejčí (BOS) 0+1, 5 střel, čas na ledě 16:43 
David Pastrňák (BOS) 1+1, 4 střely, čas na ledě 17:30

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.