bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přetahovaná o Tavarese je na obzoru. Kapitán Islanders může pohádkově vydělat

8. srpna 2017, 16:00

Vojtěch Balon

Ačkoliv se kapitán New York Islanders John Tavares nechal slyšet, že by s celkem z předměstí Big Apple rád spojil celou kariéru, za rok mu končí smlouva a v létě 2018 se stane nechráněným volným hráčem. Islanders navíc nepatří mezi kandidáty na Stanleyův pohár, což by mohlo Tavarese zviklat k odchodu. A že zájemců o něj by bylo habaděj.

John Tavares v roce 2011 podepsal s Islanders šestiletou smlouvu (ta vešla v platnost v roce 2012) na 5,5 milionů dolarů ročně, což je v dnešní NHL na hráče jeho kvalit a schopností pakatel. Celek momentálně hrající své zápasy v brooklynském Barclays Center se v uplynulé sezóně opět neprobojoval do play-off, vedení klubu i Tavares se však shodli, že se pokusí vyladit podobu nové smlouvy co nejdříve.

Spekulovalo se, že Tavares prodlouží hned prvního července, ale jsme téměř v polovině srpna a ledy se stále nepohnuly. Alespoň navenek: „Myslím, že bude lepší, když si to nechám pro sebe,“ vysoukal ze sebe kanadský centr, toho času přebývající v Torontu.

Právě Maple Leafs by měli za rok patřit do úzkého okruhu kandidátů na zisk Johna Tavarese, už nyní se šušká o zájmu Montrealu nebo Tampy Bay. Podle Brandona Schlagera ze Sporting News by taková přetahovaná mohla vyšroubovat Tavaresův roční plat až k 12 milionům dolarů!

Celá sága nápadně připomíná rok starou situaci Stevena Stamkose, který se nakonec rozhodl zůstat v Tampě Bay navzdory eminentnímu zájmu ze strany Toronto Maple Leafs.

Generální manažer Islanders Garth Snow dělá vše pro to, aby Tavarese přemluvil k setrvání v New Yorku. V létě mu na pravé křídlo přivedl z Edmontonu Jordana Eberleho a obětoval hrstku voleb v draftu na to, aby Vegas Golden Knights v rozšiřovacím draftu nevyzobli některou z nechráněných opor Isles. Modrooranžoví zároveň přišli o důležitého beka Travise Hamonice, Snow však prý stále jedná s Coloradem o výměně Matta Duchenea.

Bude zajisté zajímavé sledovat, co všechno Garth Snow udělá pro to, aby Tavarese udržel, a především zdali to bude stačit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.