bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Připraven na konec. Gionta ale ještě doufá v zázrak

13. srpna 2018, 19:00

Jan Šlapáček

Jedna obdivuhodná kariéra se pomalu blíží ke svému konci. Útočník Brian Gionta je po vypršení kontraktu s Bruins volným hráčem a dá se očekávat, že další nabídka mu na stole již nepřistane. Americký útočník je na odchod připraven.

A není divu. Devětatřicetiletý hokejista se nabídky kontraktu nedočkal ani minulé léto a nebýt zimních olympijských her, tak by jeho hokejové dny byly sečteny. Takhle si Gionta zahrál za národní tým a krátce poté se ještě stihl upsat Bostonu, kde strávil pár měsíců. Celkem odehrál za Bruins jednadvacet zápasů, z toho jeden v play-off a připsal si sedm bodů.

Dalo se očekávat, že novou smlouvu od Bostonu nedostane a znovu se ukáže na trhu volných hráčů. Gionta tráví celé léto v západním New Yorku, kde se stále udržuje v kondici a doufá, že se ještě naskytne zajímavá nabídka, kterou by mohl zvážit.

„Trénuji zde se skupinkou kluků. Snažím se jich držet a zůstat v kondici. Jsem ale i připraven na možnost, že žádná mimořádná nabídka nepřijde a odejdu do hokejového důchodu," řekl hokejista, který má na svém kontě přes tisíc odehraných zápasů.

Gionta si v začátcích kariéry sáhl i na Stanleyův pohár, který s New Jersey vybojoval hned ve své první kompletní sezóně v nejlepší hokejové lize světa. Dále prošel americký útočník ještě Montrealem, Buffalem a Bostonem, dalšího týmového úspěchu se ale nedočkal.

Brian Gionta - 1026 zápasů, 291 gólů a 304 asistencí. Jedna skvělá kariéra je u svého konce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.