bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přišel jako posila pro play-off, hrát ale nebude. Mike Green nechce riskovat

12. července 2020, 12:30

Matěj Hodoval

S blížícím se restartem letošní sezony National Hockey League se také množí omluvenky. Možnosti nezasáhnout do vyřazovacích bojů využili další hráči, mezi nimiž je i edmontonský bek Mike Green.

Kvůli nejistotám kolem koronaviru a po dlouhém zvažování jsem se rozhodl, že z osobních důvodů a pro rodinné zdraví se nezúčastním návratu do hry,“ popsal ve svém prohlášení Green.

Rodina na prvním místě. Mike Green se svou drahou polovičkou přivítali v lednu tohoto roku na svět druhého potomka, narodila se jim dcera Lula. Je tedy pochopitelné, že nechce riskovat zdraví svých blízkých.

Greena získal Edmonton během letošní sezony z Detroitu. Od čtyřiatřicetiletého zadáka si vedení Oilers slibovalo potřebnou zkušenost a pomoc především do vyřazovací části, nicméně do soubojů o nejcennější trofej hráč nezasáhne.

Bylo to těžké rozhodnutí, protože jsem si vědom, že přijdu o možnost soutěžit ve vyřazovací části s uchazečem o Stanley Cup. Klukům přeji hodně štěstí a vážím si podpory od Oilers,“ dodal veterán.

Rodák z Calgary stihl ve svém prvním kanadském angažmá v NHL pouze dvě utkání, během nichž nezaznamenal žádný kanadský bod a zapsal dva záporné body ve statistice +/-.

Těžko spekulovat o tom, zda se ještě někdy v dresu Oilers objeví. Greenovi totiž po aktuální sezoně končí dvouletý kontrakt a jakmile se otevře trh s volnými hráči, bude si zkušený Kanaďan hledat nové působiště.

Celek z Alberty se v kvalifikačním kole potká s Chicagem, Oilers své duely navíc odehrají v domácí Rogers Place. První utkání se odehraje v sobotu 1. srpna.

Hráči, kteří využili možnosti nepokračovat v letošní sezoně

Travis Hamonic (Calgary), Sven Bärtschi (Vancouver), Roman Polák (Dallas), Mike Green (Edmonton), Steven Kampfer (Boston), Karl Alzner (Montreal)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.