bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Progresivní Boughner nebo Housley z Nashvillu? Tallon stále hledá nového trenéra pro Floridu

29. května 2017, 16:00

Jiří Lacina

Pořádně dlouho vybírá staronový generální manažer Dale Tallon člověka na trenérskou práci u Panthers. Další jméno, které ze seznamu kandidátů prosáklo, je dosavadní asistent trenéra v San Jose Bob Boughner, o jehož pohovorech s Tallonem informuje jak kalifornský, tak floridský tisk.

Poslední dvě sezóny dělá šestačtyřicetiletý kouč asistenta Peteu DeBoerovi u Sharks. Tomu DeBoerovi, který vedl Floridu v letech 2008-11. Vyhazoval ho Dale Tallon, který tehdy angažoval Gerarda Gallanta. DeBoer přešel do New Jersey, kde strávil čtyři sezóny. Pak nastoupil v San Jose.

Oblíbený Gerard Gallant se stal v listopadu obětí megalomanie Tomea Rowea, jenž toužil dělat v klubu všechno podle svého. Úspěchů nedosáhl, takže jej majitel Vinnie Viola po této sezóně odstavil a na jeho místo manažera vrátil Tallona. Ten teď velmi opatrně už měsíc a půl hledá vhodného člověka na post trenéra, kterého dělal po Gallantovi rovněž Rowe.

Boughner je další zvažovanou osobou. Bývalý obránce, který strávil v NHL deset sezón, byl před mnoha lety dokonce součástí organizace Panthers. V letech 1994-96 působil jen ve farmářské AHL a IHL, pak ho Florida vyměnila do Buffala.

Dnes šestačtyřicetiletý muž řekl novinám, že místo hlavního trenéra v NHL je jeho sen. „Jsem pravděpodobně na seznamu s mnoha vynikajícími kandidáty, uvidíme, co se stane. Je to samozřejmě můj sen. Důvod, proč dělám to, co dělám. Držte mi palce,“ řekl Boughner

Tallon vzkázal fanouškům, že by jméno trenéra rád oznámil do vstupního draftu 23. června. V jeho hledáčku jsou údajně: Jim Montgomery - hlavní trenér Univerzity v Denveru, Michel Therrien – bývalý trenér Montrealu Canadiens nebo Todd Reirden – trenérský asistent Washingtonu Capitals. Hovoří se také o tom, že Tallon čeká na konec finálové série, aby mohl vstoupit v jednání s Philem Housleym, asistentem v Nashvillu Predators.

Přestože za sebou Florida nemá dobrý rok, Tallon všechny uklidnil, že spousta lidí touží převzít jeho mladou, talentovou partu Panterů. „Každému, s kým jsem mluvil, se náš tým líbil. Líbí se jim směr, kterým jdeme. Začali jsme s větším počtem lidí, který zužujeme na šest – sedm kandidátů. V příštích týdnech jej chceme snížit na dva až tři a do draftu se rozhodneme,“ slíbil generální manažer Floridy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.