bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rask svou grandiózní fazónu korunoval čtyřicátou nulou v kariéře

31. prosince 2017, 18:00

Pavel Golasowski

Byl vyhlášen první hvězdou minulého týdne, z posledních 11 zápasů prohrál jediný a několikrát byl ohodnocen jako hráč utkání. Paradoxně v posledním zápase Bruins v tomto kalendářním roce, kdy zastavil všech 25 střel Senators a připsal si jubilejní 40 nulu v kariéře se mezi tři hvězdy utkání nedostal. To však Tuukku Raska nemusí vůbec mrzet. Hlavně díky jeho skvělým výkonům se Boston dělí s Torontem o druhé místo v Atlantické divizi.

Bostonští přehráli v posledním zápase roku 2017 kanadskou Ottawu rozdílem třídy a pohodlně zvítězili 5:0. Ústřední postavou se stal brankář domácích Tuukka Rask, jenž pochytal všech 25 střel hostí a připsal si 40 shutout v zámořské kariéře.

Svým výkonem pouze korunoval famózní formu, kterou ke konci roku chytl. Jen se na to podívejme! V prosinci dvakrát vynuloval soupeře, vyhrál 10 zápasů z 11, do kterých nastoupil jako jednička, ale bodoval ve všech 11 utkáních. V posledních čtyřech duelech pustil za svá záda pouze tři góly a v brankařských statistikách ho nalezneme mezi absolutní špičkou. Minulý týden ho NHL ocenila jako první hvězdu týdne, a kromě toho hned několikrát figuroval mezi hráči utkání. 

Vítěz Vezinovy trofeje z roku 2014 tak nese na svých bedrech lví podíl na fantastických výkonech celého mužstva, jenž se momentálně dělí o druhé místo v Atlantické divizi s Torontem. „Jako tým hrajeme poslední dobou velmi dobrý hokej, a to je pro brankáře důležité. Když vám vaši hráči vyčistí prostor před bránou, a ještě se postarají o puky, které vyrazím, tak to je opravdu velký kus práce a velká pomoc,“ chválil Rask před zámořskými novináři své spoluhráče.

Právě týmové výkony, na které Fin tak pěje ódy, jsou podle něj hlavním faktorem jeho parádní formy. Od 16. listopadu odehráli Bruins 20 zápasů, ve kterých soupeři povolili pouhých 38 branek, což Boston řadí na druhé místo v lize. Nesrovnatelný posun vpřed, vezmeme-li v potaz výkony v první polovině soutěže, kdy v 16 zápasech inkasovali Bostonští 50 branek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.