bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Report marodů: Malkin s Hagelinem stále mimo, Laine netrénoval, Burakovsky vypadá lépe

26. dubna 2018, 11:00

Jiří Lacina

Po skončení série Bostonu s Torontem nebude mít NHL ani den volna, už v noci ze čtvrtka na pátek odstartují boje druhého kola play off. Fanoušci postupujících týmů určitě bedlivě sledují hlavně stav některých svých zraněných hráčů. Ne odevšad chodí bohužel dobré zprávy.

V Pittsburghu už třeba s jistotou vědí, že sérii proti Washingtonu zahájí bez Jevgenije Malkina (na snímku) a Carla Hagelina. Úvodní duel se hraje ve čtvrtek v noci v 1.00 hodinu našeho času v Capital One Areně. Absenci dvou důležitých útočníků v sestavě Penguins už potvrdil trenér Mike Sullivan.

„Snažíme se najít typy s podobným herním projevem. Chlapy, kteří prokážou schopnost pracovat pro tým a uspět. Máme určitou historickou zkušenost v tom, kde čerpat. Povedeme diskusi, abychom zůstali konkurenceschopní.“

Jednatřicetiletý Malkin utrpěl zranění ve spodní polovině těla v utkání číslo pět, o dva roky mladší Hagelin nedohrál šestý zápas. Oba vynechali úterní i středeční trénink, ve středu si jen lehce zabruslili předtím, než spoluhráči vyjeli na led. Ruský hokejista s Pittsburghem aspoň odcestuje do Washingtonu, což dává šanci, že by mohl být k dispozici k druhému zápasu. Švéd zůstává doma.

„Nestaráme se to, koho nemáme v sestavě. Staráme se o to, koho v ní máme. To je všechno, co můžeme dělat. Bez ohledu na zraněné máme dobrý tým.“

Mírné znepokojení může znamenat zpráva z Winnipegu, kde Patrick Laine vynechal středeční trénink kvůli čemusi, co nazval trenér Paul Maurice „nevolností“. Tryskáči začínají s Nashvillem v pátek a hlavní kouče věří, že finský snajpr u toho nebude chybět.

„Patti vynechal možná 25 minut,“ řekl Maurice. „Bude v pořádku. Je na stejné lodi jako ostatní. Očekávám, že s námi začne. Nemám žádné obavy.“

Naopak dobrá zpráva přišla z tábora Capitals, kde vypadá nadějně stav Andreho Burakovskyho. Rakouský rodák se švédským pasem utrpěl ve druhém utkání série s Columbusem zranění v horní části těla. Podstoupil drobný chirurgický zákrok a vynechal zbytek série. Podle trenéra Barryho Trotze se stav maroda zlepšuje, hokejista by měl brzo začít bruslit.

„Jeho stav je posuzován v týdenním režimu, záleží, jak dlouho bude trvat série s Pittsburghem,“ řekl kouč k možnosti Burakovskyho návratu do sestavy.

Smolař Washingtonu vynechal už v základní části dvacet zápasů kvůli zlomenému palci, v posledních osmi duelech však nasbíral šest bodů (3+3) a zdálo se, že před play off nabírá formu. Místo ve druhém útoku vedle Nicklase Bäckströma a TJ. Oshieho přenechal po zranění Jakubu Vránovi, jehož od dalšího duelu nahradil nováček Chandler Stephenson. Ten ve třech zbylých utkáních nasbíral čtyři body (1+3) a od spoluhráčů sklízel pochvalu za chytrou a rychlou hru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.