bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Réway: Chci dokázat, že mám na NHL

1. června 2017, 14:45

Adam Bagar

Za sebou má nejspíš nejtěžší období v kariéře. Kvůli zánětu srdečního svalu nemohl trénovat a vynechal celý uplynulý ročník 2016-17. Ale teď se talentovaný slovenský útočník Martin Réway vrací. Začal s tréninkem a má obrovské cíle. "Věřím, že všem dokážu, že mám na NHL a že tam budu už tenhle rok," hlásí v rozhovoru pro cas.sk.

Loni podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Montrealem, ale ze zámořského působení nic nebylo. V nejméně vhodnou chvíli ho postihlo vážné onemocnění, kvůli zánětu srdečního svalu mu lékaři zakázali jakoukoli fyzickou aktivitu. Následovala dlouhá, ale úspěšná, léčba. Martin Réway nejdřív mohl lehce trénovat, teď už dostal definitivní zelenou.

„Minulý týden jsem byl na kontrole v Piešťanech. A výsledky byly tak dobré, že mě už lékaři pustili do tréninku. Beru ještě léky, ale ty by přípravu neměly ovlivnit. Kondiční kouč Roman Švantner i jeho spolupracovníci znají mou diagnózu, podle ní taky určili můj tréninkový plán. Nezačínám hned naplno,“ objasňuje velký talent slovenského hokeje.

Ten si tréninky v Banské Bystrici pochvaluje. „S Romanem spolupracuju už čtvrtý nebo pátý rok a vidím na sobě progres, posouvá mě dopředu. Sám se neustále vzdělává, cestuje na různé kurzy po světě a je to znát. Chodí k němu i hráči jako Andrej Meszároš, Tomáš Tatar, Marek Viedenský, Andrej Sekera, Richard Pánik a další,“ pokyvuje Réway.

Bývalý útočník pražské Sparty se dostává do kondice, rád by se už letos prosadil v Montrealu. „Když příprava bude probíhat bez problémů, tak do září bych měl být v pořádku a připraven zabojovat o první tým. Rok mě neviděli hrát, tak nevím, jestli mě zavolají do nováčkovského kempu. To však nepředpokládám, protože už mám svůj věk,“ přiznává.

Po tom, co jsem četl a slyšel, bych do Slovanu nešel. Je to hanba!

Nečekají ho lehké týdny a měsíce, ale Martin Réway věří, že naplno naskočí do hokejového kolotoče. „Kdybych nevěřil, tak bych ani nezačal trénovat. Mohl bych dělat jiné věci, hokeji jsem ale obětoval strašně moc. Věřím, že všem lidem dokážu, že mám na NHL a že tam budu už tenhle rok,“ hlásí natěšený účastník dvou seniorských šampionátů.

Sezonu může teoreticky začít rovněž ve Slovanu Bratislava, který má něj v rámci KHL práva. To však kategoricky odmítá. „Do Slovanu bych určitě nešel. Po tom, co jsem četl a slyšel od kluků, jak jim chodí pozdě výplaty, to je hanba! Měli by s tím něco dělat, nebo raději vůbec v KHL nehrát,“ zlobí se Martin Réway, který má ve sbírce bronz z MS juniorů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.