bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Hertl si drží neporazitelnost proti Jágrovi, nejvíce se baví vedle dvou Joeů

19. února 2016, 15:55

Tomáš Zatloukal

Kotník obložený ledem i čerstvě sešitá brada. Tomáš Hertl působil v kabině San Jose Sharks jako opravdový válečník. A dalo by se mu tak i přezdívat, za San Jose se rve do posledního dechu a i z rozhovoru je cítit, jak vše prožívá. Je pravým "fanatikem", sám sleduje největší hvězdy NHL, doma si buduje vlastní hokejovou síň slávy. A hrdě se pyšní zajímavou bilancí, Jaromír Jágr jej ani v extralize, ani v NHL ještě neporazil. "Zase to vyšlo," culil se po šestém triumfu nad svým idolem.

Gratuluji k výhře. Nerodila se snadno, že?
To ne. Jsem rád, že jsme vyhráli. Po smolné teči jsem daroval Džegrovi" gól, vlastně jsem blokoval střelu, ale odrazilo se mu to na hokejku a on to jen doklepnul, tak jsem doufal, že se to ještě otočí, protože by mě mrzelo, kdybychom prohráli jedním gólem, který jsem navíc zavinil.
 
Ledoval jste kotník. Co se stalo? 
Jen zblokovaná střela z dřívějška, nic vážného.
 
Jaký to byl zápas? 
Takový divný. První třetina byla dobrá, cítil jsem se výborně, od druhé to šlo z kopce a já nevím proč, ale já byl pořád na zemi. Pokaždé jsem zatočil, a aniž by tam byl hráč, tak jsem spadl. Jednou za čas přijde takový divný zápas, že se nic nedaří, navíc se prohodily lajny. Ale pak jsem od trenéra dostal důvěru při 3 na 3. Jsem rád, měl jsem i velkou šanci, Nebýt hákování, tak už jsem se šel radovat. Měl jsem prázdnou bránu, brankář vůbec nevěděl, kde má puk, a já už jsem ho viděl v síti. Škoda, ale důležité body pro nás.
 
Dnes jste hodně nastupoval proti Jágrovi. Proběhly nějaké hlášky? 
Od začátku jsme chodili na sebe a vydrželo to celý zápas.  V první třetině mi Džegr řekl, že mi nepůjčí puk a já to zase otočil ve druhé třetině (smích). Teď jsme se ještě nepotkali, ale řeknu si mu o nějaký dárek za tu mou asistenci.
 
S výsledky nyní panuje spokojenost, že? 
Začali jsme trip super, získali jsme čtyři body, když se zadaří i dál, tak snad stáhneme týmy před sebou. Sezona se krátí, musíme si zajistit play-off. Je to tam teď hodně našlapané, zvedli se Kačeři z Anaheimu.
 
Měl jste nové spoluhráče. Zase rotujete sestavou? 
Ani bych neřekl, od Nového roku jsem hrál jen s Joema (Pavelskim a Thorntonem) a docela nám to klapalo. Jsou výborní, baví mě to s nimi. Řekl bych, že to bylo dobré, bodoval jsem, dávali jsme góly. Jenže teď se nám trochu výsledkově nedařilo, a tak se to trenér rozhodl trochu přeházet. Uvidíme, co bude dál.
 
Říkal jste, že jste hodně padal. Co říkáte na kvalitu ledu? 
No žádná sláva to není. Ale podmínky jsou stejné pro všechny, puk tady skáče od hokejky nejen mně, ale i všem ostatním. Led nikomu nestraní a nebudu se na něj vymlouvat.
 
Moře bylo v lepší kondici než led? 
To rozhodně, moc jsem si to užil. Hrozné" kafe" (úsměv).
 
O gólovou šanci vás připravili domácí jen těsně. Na hraně brankoviště je vaše místo. že? 
Přesně tak, dávám odtamtud hodně gólů. Chodím před klec a snažím se tečovat a dorážet puky. Něco doklepnout. Je to taková moje role.
 
Ostatní kluby dorazily s otci jednotlivých hráčů. Jak tato akce proběhla u vás? 
No my jsme si to už vybrali dříve, otcové s námi v rámci Fathers' Tripu letěli do Arizony. Je to fajn akce, všechny nás to baví. Je pravda, že spousta klubů to pořádá tady na východním pobřeží, kam to přeci jenom mají všichni trochu blíže.
 
Jak se cítíte? Po špatném startu se vám daří. 
Jsem za to moc rád. Cítím se mnohem lépe (úsměv). Prostě mě to více baví, konečně mi to zase jde. 
 
Mač rozhodovaly samostatné nájezdy. Kdy byste přišel na řadu? 
Páni, to nevím. Když jsme ale posledně trénovali nájezdy, byl jsem v sedmičce vyvolených, která si to měla nacvičit na zápas. Ale kdo ví, kolikátý bych jel. Trenér nechává jako první jet ty nejšikovnější hráče, jen se podívejte, co vymyslel Joonas Donskoi.
 
Jaký vztah máte s hlavním koučem Peterem DeBoerem? Jste také jeho oblíbenec, jako býval Jágr za časů v New Jersey? 
Ano, rozumíme si. Jsem hrozně rád, že oceňuje mou hru a nechává mě hrát spousty minut. I ve chvílích, kdy se mi nedařilo, tak mě podržel a dal mi další šanci. Když jsem zrovna nehrál v elitní řadě, tak se mnou počítal a já jsem stejně odehrál spoustu času a za to jsem moc rád.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.