bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šest let za víc než 43 miliónů dolarů. David Krejčí má v kapse pohádkovou smlouvu s Bruins

4. září 2014, 9:36

Václav Jáchim

Vyhrál Stanley Cup, dvakrát byl nejlepší v bodování play off. Útočník David Krejčí se v zámořské NHL vypracoval mezi nejlepší hvězdy a teď za dřinu sklidil velkou odměnu v podobě nové smlouvy.

Osmadvacetiletý rodák ze Šternberku měl ještě na rok platný kontrakt, ale už nyní podepsal nový - výrazně vylepšený. "David uzavřel s Bruins novou šestiletou smlouvu," uvedl pro hokej.cz Jiří Hamal ze společnosti Global management Group, která Krejčího zastupuje.

Událost je to čerstvá a pro někdejšího hráče juniorky Třince či Kladna velmi příjemná. David Krejčí počátkem léta při vyhlášení Zlaté hokejky říkal, že může dojít na jednání o nové smlouvě ještě dřív, než ta původní vyprší. Jak se ukázalo, byl to přesný odhad. V Bruins si českého vyslance velmi váží, jednání už jsou v cíli.

Přesně před týdnem uvedl generální manažer Peter Chiarelli, že s Davidem Krejčím (resp. s jeho agenty) zahájil rozhovory o podobě nového kontraktu. "Máme zájem o další spolupráci, budeme jednat," řekl Chiarelli s tím, že stejnou ochotu naznačila i druhá strana. Účastník olympijských her 2010 a 2014 prožil v Bostonu celou dosavadní kariéru v NHL, Krejčí opakovaně potvrdil, že je v organizaci spokojen.

Jelikož totéž platilo s jeho výkony v očích klubových bossů, proběhla debata o podobě nového kontraktu bleskově. Na poměry ve slavné lize tedy určitě. Původní kontrakt měl českému útočníkovi vypršet po sezoně 2014-15, ročně mu zajišťoval příjem ve výši 5,25 miliónů dolarů. Podmínky nové dohody jsou ještě zajímavější, vyjednaný kontrakt je luxusní.

"Šestiletá smlouva Davidovi zajistí minimálně 43 miliónů dolarů, obě strany ji odsouhlasily. Dohoda je potvrzena," připomněl Jiří Hamal. Krejčí si tedy může mnout ruce. V červnu říkal, že nový kontrakt může být jeho posledním v NHL. To se patrně nestane, kontrakt je každopádně srovnatelný s těmi, které v NHL mají jiní podobně úspěšní a produktivní hokejisté. Jeden z nejlepších českých hráčů si díky uzavřenému kontraktu ročně přijde na víc než sedm miliónů dolarů.

FOTO: Marcel Dietrich

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.