bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Shane Doan a Andrew Ladd: Dva kapitáni, dvě kuriózní a hlavně vítězné trefy

28. prosince 2014, 17:30

Martin Zíta

Říká se, že hokejové zápasy hezké góly nerozhodují a takový Tomas Holmström by jistě souhlasil. Čas od času ale rozhodne trefa, kterou si gólman za rámeček určitě nedá a přitom nemusí nutně jít o jeho chybu, prostě měl jen v danou chvíli smůlu. V noci ze soboty na neděli to na vlastní kůži pocítili Frederik Andersen z Anaheimu a John Curry z Minnesoty. Těm přichystali opožděný vánoční dáreček Shane Doan a Andrew Ladd.

V souboji mezi Arizonou a Anaheimem jednoznačně kralovali gólmani a stav 1:1 po pětašedesáti minutách, kdy Andersen na straně jedné kryl 28 střeleckých pokusů soupeře a Devan Dubnyk na druhé 35 tomu je jasným důkazem.

Muži v masce měli navrch i v základních třech sérií nájezdového rozstřelu, v té čtvrté ale přišel moment, který není tolik neobvyklý, ale málokdy má takovýto konec. K exekuci se rozjel kapitán Kojotů Shane Doan a mezi kruhy se opřel do hokejky, ta nevydržela a rozletěla se na dva kusy, zatímco kotouč klouzal po ledě šnečí rychlostí. 

Andersena však letící čepel natolik rozhodila, že reagoval právě na její dráhu a nevěnoval pozornost loudajícímu se kotouči. Kus černé gumy nakonec k překvapení, a viditelnému pobavení arizonské lavičky, skončil v brance a na vývoj duelu to mělo fatální důsledek.

Ryan Getzlaf si následně s Dubnykem neporadil a Coyotes tak mohli slavit hodně kuriózní zisk dvou bodů.

Vítězný gól s nálepkou “kuriózní” zařídil dva body i Winnipegu, který v noci vyrazil do Minnesoty. Souboj mezi Wild a Jets také nerozřešilo předepsaných šedesát minut, na samostatné nájezdy ale v tomto případě nedošlo.

Postaral se o to Kanaďan Andrew Ladd, stejně jako Doan také kapitán svého týmu, když v probíhající třiašedesáté minutě získal kotouč mezi kruhy a ocitl se ve vyložené pozici. V prvním okamžiku se zdálo, že zklamal.

Marco Scandella totiž stačil napravit původní zaváhání a vložil do Laddova pokusu hůl. Kotouč tak zamířil vysoko nad branku, kterou poprvé v sezoně hájil John Curry. Jenže tvrzené sklo nad mantinelem se rozhodlo vrátit puk do ohně a odrazilo ho zpět na klec.

Na horní síťce následoval další odraz a co následovalo, si asi moc dobře umíte představit. Curry si ve snaze vrátit se do základního postavení srazil kotouč do vlastní branky.

Winnipeg tak urval v St. Paul dva body a i díky nim hrdě míří do vyřazovacích bojů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.