bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks cílí na sedmou výhru v řadě, Blues dokonce na osmou. Trápící se Avs vyzvou Winnipeg

14. února 2019, 20:04

Matěj Hodoval

V noci se mají příznivci nejlepší hokejové ligy světa opět na co těšit. Hertl se postaví Ovečkinovi, Avalanche by rádi konečně zvítězili a Blues usilují o potvrzení své velké formy. Do akce se dostanou všichni čtyři lídři svých konferencí.

01:00 Florida Panthers – Calgary Flames 

Program odstartuje soubojem celků z opačných konců tabulky. Zatímco Florida na šestém místě Atlantické divize doufá v lepší zítřky a posun do pozic zajišťující play-off, Flames naopak na druhém místě Pacifické divize závodí se San Jose o vedení.

Mise o postup do vyřazovací části v tuto chvíli vypadá spíše nemožně. Panthers prohráli dvakrát v řadě, když nestačili na Tampu ani na Dallas. Ani Plamenům se však v poslední době příliš nedařilo, Flames se nepovedlo vyhrát ani v jednom z posledních tří klání. 

01:00 Columbus Blue Jackets – New York Islanders

Střetnutí těžkých vah Metropolitní divize. Z horší pozice jde do zápasu Columbus, jenž bude usilovat o dotažení se na druhý Washington. Blue Jackets navíc hrají v parádní formě, když již čtvrtý zápas po sobě nepocítili pachuť porážky.

Islanders jsou postaveni lépe, dokonce na samém vrcholku Metropolitní divize s náskokem tří bodů na dotírající Capitals. Ostrované budou chtít napravit poslední porážku, kterou jim přichystalo Buffalo. Prohra se Sabres znamenala konec vítězné šňůry Isles.

01:30 Detroit Red Wings – Ottawa Senators 

Bitva tápajících mužstev Atlantické divize. Na jedné straně jsou předpolední Red Wings, kteří mají na kontě jednapadesát bodů, ovšem také cenný skalp 3:2 z posledního duelu proti Nashvillu. Na té druhé se pak představí tým ze samého chvostu celé ligy, Ottawa. Senátoři před tímto zápasem padli s Carolinou 4:1, čili nedokázali přidat třetí výhru v řadě. Kluby na sebe narazí během února podruhé, bude se opět radovat Detroit?

01:30 Tampa Bay Lightning – Dallas Stars

Stamkos, Kučerov, Point, či další střelci, navíc skvělá defenzíva v čele s Hedmanem a dost možná nejlepší brankářské duo letošní sezony NHL. Na kontě osmdesát osm bodů a v tabulce na prvním místě v celé lize. Na Dallas opravdu nečeká jednoduchý úkol v podobě zájezdu do Tampy. Stars chtějí v noci udržet třetí místo v Centrální divizi a zdolat i druhý celek z Floridy.

02:00 Nashville Predators – Montreal Canadiens

Atraktivní zápas. Nashville potvrzuje skvělé výkony z posledních sezon i letos, když stíhají Winnipeg v jízdě za vedením Centrální divize. Aktuálně na Jets počítají ztrátu čtyř bodů, na druhou stranu však není momentální forma Preds ideální, prohráli totiž poslední tři zápasy. Také Montreal jde do zápasu s prohrou v zádech, nicméně proti Torontu vybojoval alespoň cenný bod.

02:00 Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 

Jets jsou stále lídrem Centrální divize, nicméně z nižších pozic je stíhá hladový Predátor z Nashvillu. Winnipeg dokázal poslední dvě klání zvládnout za dva body, když splnil roli favorita v bitvě s Buffalem a New Yorkem. Tím bude i v zápase s Coloradem, které zažívá velkou krizi, z níž stále nenašlo cestu. Avs padli posedmé v řadě a velmi rádi by se vyhnuli prodloužení této nelichotivé šňůry. 

02:30 Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 

Blackhawks na vzestupu. Ačkoliv Chicago naposledy podlehlo Bostonu, čímž jim Medvědi zastavili sedmizápasovou sérii výher, patří Hawks k týmům s nejlepší formou. Jestřábi se v noci mohou dotáhnout na Vancouver, jenž je aktuálně jedno místo za postupem do play-off. Na to naopak nemyslí Devils, kteří posledně inkasovali debakl 8:3 od Blues a na divokou kartu jim schází celých sedmnáct bodů.

03:00 Arizona Coyotes – St. Louis Blues 

Velmi zajímavé střetnutí mužstev ze Západní konference. Kojoti jakožto jeden z kandidátů na překvapení bojují o play-off, které jim uniká o čtyři body. Naopak Blues se již do postupové společnosti dostali a vypadá to, že ji v nejbližší době nehodlají opouštět. V čele s gólmanskou senzací Jordanem Binningtonem totiž v noci budou útočit na celkově osmou (!) výhru v řadě.

04:00 Vegas Golden Knights -Toronto Maple Leafs 

Noc plná velkých bitev bude pokračovat střetnutím mezi Vegas a Torontem. Golden Knights budou jistě hladoví po dvou prohrách opět ochutnat jak sladce chutnají dva body. Proti bude Toronto, kterému se naopak posledně zvítězit podařilo, když v Coloradu nastřílelo pět branek a inkasovalo pouze dvě.

04:30 Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 

Čistě Pacifická záležitost. Vyrovnaná divize slibuje velké nasazení z obou stran. Kings po úspěchu Ducks opět klesli na dno, teď však budou mít ideální příležitost se zvednout. Čeká je domácí trojboj, kde budou chtít odčinit dvě porážky v řadě. Povede se jim to? Stejný problém mají i Kosatky po prohře se San Jose a Anaheimem. Canucks dotírají na pozici zaručující play-off, dotáhnou se v noci na Wild? 

04:30 San Jose Sharks – Washington Capitals 

Poslední noční podívaná slibuje velké představení. Poslední vzájemná bitva mezi Sharks a Caps skončila šílenou přestřelkou, kterou po vyrovnání vteřinu před koncem třetíny z hole Evandera Kanea a vítězném gólů Tomáše Hertla, kterým český útočník završil hattrick, vybojovalo San Jose poměrem 7:6 po prodloužení.

Také z pohledu postavení týmů to vypadá na bitvu gigantů. Sharks si lebedí na vrcholu Pacifické konference a mají shodně bodů s lídrem Západní konference z Winnipegu. Za zmínku stojí aktuální žraločí forma, San Jose vyhrálo posledních šest zápasů v řadě. Washington naopak posledně padl 0:3 s Columbusem a hájí druhou příčku v Metropolitní divizi se ztrátou tří bodů na Islanders. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.