bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skvělý hokej nestačí, v Ottawě arénu nezaplnilo ani druhé kolo play-off

29. dubna 2017, 16:00

Martin Zíta

V Kanadě by takovou věc hokejový fanoušek asi nečekal, problémy s návštěvností se pojí především s týmy sídlícími na jihu hokejové mapy. Aréna Ottawy Senators ale v letošním play-off není ani zdaleka naplněné.

Není to úplně nové téma, Senators se s poněkud slabší návštěvností potýkají delší dobu. V play-off se ale s obrázkem prázdných míst příliš nepočítalo. Obzvlášť když se Ottawa už protáhla do druhého kola.

Nevnímají to pochopitelně jen novináři. „Ano,“ odpověděl jasně kapitán Senators Erik Karlsson na otázku, zda si prázdných míst hráči všímají. Zároveň se ale nechtěl pouštět do výraznějších soudů. „Už to tak je, přesto cítím, že nám celé město věří a podporuje nás. Máme skvělé fanoušky,“ dodal.

Neobsazených zůstalo na prvním zápase druhého kola play-off mezi Ottawou a newyorskými Rangers přibližně dva tisíce míst, hala se z zaplnila z devadesáti a půl procent. Přestože, zejména z evropského pohledu, nemusí takové číslo vypadat nijak dramaticky, právě tato skutečnost upoutala hlavní pozornost.

Vítězství Senators a vedení v konferenčním semifinále s Rangers tak trochu odpadlo na druhou kolej.

Server Ottawa Citizen, respektive Wayne Scanlan přispěch hned s několika faktory, které tým, jenž se dostal mezi osm nejlepších týmů NHL poprvé od roku 2007, trápí.

Tím zřejmě nejvýraznějším je poloha domácího stánku. Do Canadien Tire Centre musí fanoušci z cetrálních částí Ottawy vyjet až na předměstí Kanata, které je více než dvacet kilometrů daleko. 

Vstupenka na zápas sama o sobě peněženku fanouška nevysaje, v play-off je pochopitelně cena vyšší, ale právě náklady spojené s parkováním a zápasy v pracovní dny s nočními návraty a brzkou ranní cestou do práce spoustu fanoušků odrazují.

Další domácí zápas čeká na Ottawy v sobotu večer středoevropského času. Návštěvnost se vzhledem k hracímu dnu čeká o poznání příznivější.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.