bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snažím se pořád držet těch stejných věcí, vysvětluje Guentzel svou produktivitu

30. dubna 2018, 20:17

Jiří Sameš

Současný lídr kanadského bodování play-off 2018? Jake Guentzel z Pittsburghu Penguins! Za pouhých osm odehraných zápasů stihl nasbírat už sedmnáct kanadských bodů.

Guentzel letos prožil velmi dobrou základní část. Odehrál všech 82 zápasů a do statistik zaznamenal 22 branek, 26 nahrávek, tedy celkem 48 kanadských bodů. V play-off ale jako by americký útočník zapnul ještě více. Vždyť v současné době sbírá více než dva body na zápas!

„Své rituály jsem nijak neměnil. Stravu mám také stejnou jako v základní části. Snažím se pořád držet těch stejných věcí,“ vysvětloval třiadvacetiletý útočník.

Rodák z Omahy si připsal v sérii proti Flyers výborných třináct kanadských bodů. V zápase číslo šest mimochodem posbíral za čtyři branky a asistenci pět bodů!

Guentzel se skvěle uvedl i v úvodním zápase druhého kola proti Capitals. Byl totiž u všech třech branek svého týmu. Nejprve se podílel asistencí na góly Patrica Hornqvista a Sidneyho Crosbyho. Ve 48. minutě utkání poté vstřelil vítězný gól a jeho Pens se tak ujali vedení 1:0 na zápasy.

Co tedy stojí za Guentzelovou výbornou formou? Jeho spoluhráč Kris Letang má jediné vysvětlení.

„Myslím, že nemá rád chladné počasí. Jakmile ale začne být venku hezky, tak se ukáže v tom nejlepším světle,“ říká s úsměvem zkušený obránce.

Série mezi Washingtonem a Pittsburghem je po úvodních dvou zápasech nerozhodná, 1:1. Zápas číslo tři bude odehrán v noci z úterý na středu v PPG Paints Areně, tedy na domácím ledě Penguins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.