bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stanley Cup pro Capitals i za rok? Můžeme to dokázat, burcuje Ovečkin

16. června 2018, 16:00

Martin Schwarz

Dalo se očekávat, že s tím někdo přijde. Během velkolepých oslav Washingtonu po výhře ve Stanley Cupu začal dav náhle skandovat, že chce pocit hokejového blaha zažít i příští rok v červnu. Hráči Capitals s odpovědí nadšenému publiku dlouho neotáleli.

Jako první se k možnosti druhého vítězství Stanleyova poháru pro Caps v řadě vyjádřil T. J. Oshie. Hned po něm dostal slovo kapitán Alex Ovečkin. A u ruského snajpra nemůžete předpokládat, že by stanovil nízké cíle. „Jasně, proč bychom ho nemohli získat znovu?“ tázal se Ovečkin skoro udiveně. „S tímhle týmem a s chemií, kterou jsme mezi sebou vytvořili, můžeme příští rok opět dosáhnout až na vrchol,“ nepochyboval čerstvý majitel Conn Smythe Trophy.

Na druhou stranu, organizace z hlavního města Spojených států ví nejlépe, jak trnitá cesta vede k pozdvihnutí stříbrného grálu. Od roku 1998 až do letoška nepřešla přes druhé kolo play-off.  Prokletí zlomil teprve mančaft, od nějž to prakticky nikdo nečekal. Také připomeňme, že před pittsburskými šampiony z let 2016 a 2017 Stanley Cup nikdo nevyhrál dvakrát po sobě téměř dvě dekády.

„Víme, že to bude strašně náročné,“ uvědomoval si T. J. Oshie. „Už jen když si uvědomím, kolik sil stálo vybojovat náš první Stanley Cup. Ale našli jsme v sobě navzájem něco, co jsme předtím nalézt nemohli. Není otázka, jestli s touhle partou můžeme znovu zvítězit. Otázka je, kdy se nám to podaří. Kdy postoupíme do play-off a zkusíme zahájit podobnou jízdu,“ popisoval na webu nhl.com.

Cíl? Udržet beky

Případný budoucí úspěch nicméně nezáleží jen na hráčích. Tíha teď leží na bedrech generálního manažera Briana MacLellana, jenž potřebuje v létě podepsat několik klíčových postav. Zaprvé trenéra Barryho Trotze, ten už vyjádřil zájem na střídačce Capitals pokračovat.

Zadruhé nejproduktivnějšího obránce uplynulé základní části Johna Carlsona (15 + 53), počátkem července mu vyprší šestiletá smlouva. Kdyby s Washingtonem neprodloužil, bude o něj na trhu značný zájem. Zatřetí český objev Michala Kempného, jenž v minulých týdnech naplno ukazoval svůj potenciál. I on se může 1. července stát neomezeně volným hráčem. A začtvrté by MacLellan rád pojistil služby nebojácného útočníka Toma Wilsona. Dobrá zpráva pro Caps: Wilson je jediný z elitní devítky forvardů, kdo nemá kontrakt na sezonu 2018-19.

„Pakliže dáme dohromady elitní čtveřici beků a přičteme k tomu podepsané útočníky, máme pro následující ročník hodně dobrý základ,“ věděl MacLellan. Také bude zajímavé sledovat, jak se na kádru projeví chudší letní pauza. Washington prožije nejkratší přestávku mezi sezonami v historii klubu.

„Nebude to snadné. Pamatuji si, jak jsme na podzim hráli úvodní utkání proti Pittsburghu, který obhajoval Stanley Cup,“ zamýšlel se obránce Matt Niskanen. „Každý chce proti vítězi hrát dobře, každý ho chce porazit. Víme, že nás čekají těžké zápasy, všichni po nás půjdou,“ uzavřel.

Takže jak? Vyhnou se Washington Capitals mistrovské kocovině?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.