bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stěhování pryč z LA? Kovalčuk je údajně ochoten na správnou výměnu kývnout

7. února 2019, 18:30

Šimon Rogner

Byla to velká událost. Ilja Kovalčuk minulé léto po pěti letech v KHL oznámil svůj návrat do NHL a nejeden generální manažer zvedl telefon, aby zavolal jeho agentovi. Ruský útočník si nakonec vybral Los Angeles a vyhlásil útok na Stanley Cup. O více než polovinu sezóny později je však jasné, že Kings budou spíše než na play off pomýšlet na jedničku draftu. Proto se v posledních dnech začalo opět spekulovat, že, pokud se urodí správná nabídka, by byl Kovalčuk ochoten se vzdát své klauzule o nevyměnitelnosti.

Do uzávěrky přestupů 25. února zbývají méně než tři týdny, takže se pomalu blížíme do finiše. Podle serveru The Fourth Period můžou Kings do konce února vytrejdovat hned několik hráčů. A Kovalčuk je údajně tím nejžádanějším.

Rodák z Tveru je přitom v prvním roce své tříleté smlouvy s průměrným ročním platem 6,25 miliónů dolarů. V prvních dvou letech má ve smlouvě obsaženou plnou klauzuli o nevyměnitelnosti. Té je však ochoten se v případě správné situace vzdát, nejspíše do týmu, který bude aspirovat na Stanley Cup, píše The Fourth Period.

Kovalčuk, který si ve 42 utkáních sezóny připsal 10 branek a 15 asistencí, by mohl odejít například k Islanders, do Dallasu, Bostonu či San Jose. Všechny tyto týmy údajně vyjádřily o ruského forvarda zájem.

Generální manažer Králů Rob Blake by, dostane-li na stůl správnou nabídku, byl údajně ochotný si ponechat i část Kovalčukova vysokého platu. Údajná cena, kterou by klub za Kovalčuka chtěl, není zatím známá. Blake a spol. by ovšem podle zámořských médií měli v nejbližších dnech prodiskutovat celou situaci se samotným Rusem.

Dá se očekávat, že Kings budou za finalistu Stanley Cupu v roce 2012 chtít slušnou protinabídku – vysoká volba v draftu anebo prospekti se jeví jako samozřejmá cena. Tak či onak LA případnou výměnou určitě neprohloupí. Už samotný podpis kontraktu byl chyba a nyní má klub příležitost, jak na tom alespoň částečně vydělat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.