bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stroj na góly se zadrhl a s ním i Washington. Je dobře, že to přišlo teď, říká Ovečkin

14. března 2017, 15:30

Michal Sobotka

Deset zápasů nedal gól a ani jeho týmu se nedaří. Alexandr Ovečkin zažívá s Washingtonem prapodivné období. Celek z hlavního města se o play-off ale obávat nemusí a z nepříznivých výsledků v poslední době může jen vytěžit v nadcházejícím období.

Scény jsou jak vystřižené ze sci-fi příběhů. Alexandr Ovečkin nedává góly, zřejmě jsme se ocitnuli v jiné realitě. Ruský šutér se neprosadil deset utkání v řadě. Nic podobného se mu od vstupu do ligy nestalo. Ve hře pět na pět neskóroval dokonce osmnáctkrát po sobě. Deka dopadla také na Washington, který čtyřikrát po sobě prohrál.

Protože ale člověk za každou špatnou zkušeností má hledat něco pozitivního, činí tak i rodák z Moskvy. „Nevzpomínám si, kdy jsme naposledy čtyřikrát v řadě prohráli a to je dobře,“ říká jedenatřicetiletý útočník, který se naposledy ze své branky radoval takřka před měsícem. „Je dobře, že zažíváme takovou zkušenost teď, před začátkem play-off,“ doplňuje.

Poslední roky ale osud těžce zkouší fanoušky Capitals. Jejich miláčci je totiž namlsají úspěchy v základní části, které ale nejsou s to přetavit ve větší jízdu v nadstavbě. Loni byl Washington nejlepším týmem Východu, Braden Holtby překonal Brodeurův rekord v počtu výher brankáře v jedné sezoně.

„Pokud jsme dostatečně dobří na to, abychom byli šampióny, tak nám série proher pomůže.“

Přišla ale vyřazovací část a vyřazení ve druhém kole od Pittsburghu. Nedá se říct, že by Washington vyhořel, vypadl v šesti zápasech a tři ze čtyř proher přišly až v prodloužení. Přesto taková sezona vlastně symbolizuje marné snažení Capitals o Stanleyův pohár. Současné rozpoložení týmu ovšem může být také přínosné.

„Neúspěch může být dobrým učitelem. Zjistíte hodně o nejen o sobě, ale také o partě v kabině,“ připomíná trenér Barry Trotz s tím, že podobná zkušenost může jeho ekipu udělat jen silnější. Musíte ji ale vytěžit správným způsobem. „Pokud jsme dostatečně dobří na to, abychom byli šampióny, tak nám série proher pomůže. Musíme ji zkrátka využít vhodně,“ dodává bývalý kouč Nashvillu.

Po nezdaru v Kalifornii, kde Capitals vyhořeli ve všech zápasech, čeká Ovečkinovu partu pět ze šesti příštích utkání doma.

A v nich se ukáže, jestli si moudrá slova trenéra vzali hráči k srdci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.