bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Talent od Boha nedostal, v NHL však hraje. Craig Adams ukázal cestu a v zámoří o něm vznikl dokument

6. dubna 2015, 13:01

David Motloch

Neplní střelecké tabulky soutěže, během statistik ze zápasů jeho jméno jen málokdy postřehnete. Přesto je o jeho služby stále zájem. Ačkoliv totiž nedisponuje kouzelnýma rukama nebo rychlostí, vyhrál už dvakrát Stanley Cup a jakožto útočník čtvrté formace se v NHL drží již přes 14 sezón. Seznamte se s hráčem Pittsburghu Penguins – Craigem Adamsem.

Adamsovi je již 37 let a je jasné, že mnoho ročníků už před sebou v nejlepší hokejové lize na světě nemá. O to více se však dostává poklony k jeho obětavému přístupu a naprosté oddanosti pro tým. V NHL není mnoho hráčů, kteří by se v soutěži udrželi od začátku své kariéry až do konce, přestože na ně drtivou většinu času zbylo místo jen ve čtvrté formaci.

Adams ale přesně tohle dokázal. Nenarodil se jako talentované dítě, téměř nikdo v jeho dětství nevěřil, že by právě on mohl vstoupit na scénu NHL. Ani v juniorských letech se mu velké šance nedávaly, a i samotní trenéři Adamse nepovažovali za hráče, který by se den co den dokázal vypořádat s elitními hráči NHL.

Na draftu se ale jeho jméno přesto objevilo. V devátém kole, které už v současném systému draftu neexistuje, si jej vybrali zástupci Hartfordu. Také tento tým čekal v blízké budoucnosti zánik. Adams však dostal šanci v týmu Caroliny Hurricanes, kde si jej všiml generální manažer Jim Rutherford.

S Hurikány dosáhl Adams na svůj první Stanley Cup a všem včetně samotného GM Rutherforda dokázal, že za podepsané peníze jeho služby skutečně stojí. Proto ani po odchodu z Caroliny nezůstal na ocet a sáhlo po něm Chicago. Přestože angažmá v Blackhawks až tak povedené nebylo a omezilo se pouze na dva odehrané ročníky, spravil si Adams chuť ve svém posledním týmu – Pittsburghu.

Právě zde našel Adams svůj nový domov a stal se něčím jako symbolem Tučňáků. Nikdo ze současných hráčů mužstva neodehrál za Pittsburgh více utkání v řadě. Přestože obětavě lehá do střel a se soupeři si nebere servítky, vyhýbá se zraněním a patří mezi ocelové muže Pittsburghu. „Musíte každý zápas neustále dokazovat, že byste měl být v sestavě,“ říká Craig Adams.

O jeho výjimečném vlivu pro tým svědčí jen to, že se už sedmým ročníkem drží v kádru Penguins. V týmu, kde útok kromě řady skvělých hráčů představuje také Crosby s Malkinem, se stále našel prostor právě pro Adamse. „Je pro nás cenný. Můžeme tu mluvit o Crosbym s Malkinem, kteří samozřejmě mají velký vliv na výsledky mužstva, ale to má Adams také,“ uvědomuje si přínos svého hráče trenér Mike Johnston.

Možná, že v současné době mají Tučňáci jiné starosti a po třetí prohře v řadě jim přibývají vrásky při pohledu na tabulku. Pittsburgh bude o play-off ve zbývajících třech zápasech základní části ještě tvrdě bojovat. Možná by se celý tým měl podívat na následující video o Craigu Adamsovi, které zpracoval jeden nejmenovaný filmař. Krátký dokument mapuje kariéru Adamse a jeho důležité hokejové milníky, pokud umíte anglicky, můžete se na něj podívat zde.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.