bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa a Toronto chtějí pátou výhru v řadě. Potvrdí Minnesota formu?

16. listopadu 2017, 20:00

Jakub Prchal

Páteční brzké ráno nabídne celou řadu zajímavých duelů. Do hry se totiž zapojí hned čtyřiadvacet celků, o zábavu tak bude postaráno. Dallas míří na led první Tampy, Minnesota zase doma přivítá Nashville. Pastrňákův Boston pokračuje v tripu po Kalifornii a chce přerušit trápení.

01:00 Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils

Ještě před sezónou by souboj Maple Leafs a Devils nesliboval vyrovnaný zápas. Ďáblové ale zatím překvapují svojí hrou i výsledky a drží se na vrcholu Metropolitní divize s jednobodovým náskokem a dvěma zápasy k dobru nad Columbusem. Velmi dobře hrají nezkušení mladíci Nico Hischier, Jesper Bratt či Will Butcher. Ti si dohromady připsali již čtyřicet bodů. Fazónu má i Taylor Hall s devatenácti body v sedmnácti duelech.

Toronto také sází na dravé mládí a zatím má stejné výsledky jako dnešní soupeř. Se čtyřiadvaceti body se nachází na druhém divizním místě za suverénní Tampou. Torontu chyběl v posledních duelech Auston Matthews, přesto nešlo o dramatický problém. Dnes tak bude tým Mikea Babcocka bojovat o pátou výhru v řadě.

01:00 New York Islanders – Carolina Hurricanes

Islanders se nachází na pátém místě ve vyrovnané tabulce Metropolitní divize a na postupovou příčku jim chybí pouhý bod. Proti Carolině tak chtějí opět zamíchat kartami a dostat se alespoň do psychologicky lepší pozice pro nadcházející boje. Z předchozích pěti utkání totiž vyhráli jen dvakrát.

Carolině se podařilo ustálit výkony a šplhá se tabulkou vzhůru. Naposledy porazili silný Dallas poměrem 5:1, když se hattrickem blýskl Tuevo Teravainen. Ještě předtím si připsali skalp Floridy a Columbusu. Chicagu pak podlehli až v prodloužení. Problémem Hurricanes je hra s papírově slabšími týmy, se kterými pravidelně ztrácí.

01:30 Montreal Canadiens – Arizona Coyotes

O půl druhé středoevropského času se rozehraje duel mezi Montrealem a Arizonou, tedy celky, kterým se hrubě nepovedl vstup do sezóny. Lépe jsou na tom domácí – po bídných výkonech se jim zranili gólmani Price a Montoya a od té doby se jim poměrně daří. Vždyť z posledních šesti duelů prohráli jen jednou v základní hrací době. Dva body si pak připsali čtyřikrát.

To Arizona je na tom podstatně hůře. Po dvaceti zápasech totiž nemá na svém kontě ještě ani jednu výhru v základní hrací době a stala se tak prvním týmem v historii NHL, kterému se tato událost přihodila. Sedm bodů na kontě je opravdu málo a zbytek ligy Arizoně postupně uniká. Jediným pozitivem je dobrá forma devatenáctiletého Claytona Kellera, jenž zaznamenal už sedmnáct bodů.

01:30 Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins

Ottawu trápí poměrně kolísavá forma. Pokud se jim jeden zápas povede, nedokážou na to většinou navázat v dalších dnech, což potvrzuje i bilance z posledních deseti zápasů – pět výher a pět proher, přitom pouze jednou se stalo, že Senators vyhráli alespoň dvakrát v řadě. Pozitivem ale je, že většina proher přichází až po prodloužení – pouze dvakrát ze zmiňovaných zápasů se přihodilo, že Ottawa vůbec nebodovala.

Pittsburgh je závislý na formě své první formace, které se v současnosti příliš nedaří, což jde vidět i na výsledcích týmu. Zejména Sidney Crosby nezáří podle představ – v předchozím zápase proti Buffalu sice skóroval, byla to však jeho jediná trefa z posledních dvanácti utkání. Tučňáci navíc inkasují poměrně často. Ve statistice obdržených gólů jsou nejhorší v celé Východní konferenci.

01:30 Tampa Bay Lightning – Dallas Stars

Tampa se může pochlubit exkluzivní formou, vždyť proti Dallasu může vyhrát už popáté v řadě. V posledních patnácti zápasech navíc prohrála jen třikrát, pouze jednou pak v základní hrací době. Blesky táhne ofenzivní duo Stamkos (6+23) a Kučerov (16+14). Oba hokejisté vládnou ligové produktivitě s náskokem čtyř bodů na třetího Johnnyho Gaudreaua.

U Dallasu se sice papírově předpokládá obrovská ofenzivní síla, z hlediska statistik tomu však tak není. Ve střílení branek se zatím poměrně hodně trápí. Od posledního místa mezi vstřelenými góly ho dělí pouze šest zásahů. Pokud chce být v tabulce výše než na pátém místě divize, musí se zlepšit.

02:00 Minnesota Wild – Nashville Predators

Minnesota a Devan Dubnyk. Spojení, které v poslední době jednoznačně funguje. Již tři zápasy v řadě totiž Minnesota neinkasovala, a to s obrovským příspěvkem zmiňovaného gólmana. Poslední místo v Centrální divizi se od poměrně našlapaného celku nečekalo, pokud ale bude pokračovat v současné formě, přijde rychlý vzestup tabulkou. Právě obrana byla na startu sezónu největším problémem Wild.

Nashville se nachází v parádním rozpoložení, jelikož vyhrál už pět utkání za sebou a proti Minnesotě chce šestý skalp. Navíc tým okolo Filipa Forsberga hraje výborně na ledě soupeřů. Naopak Minnesotě se doma nedaří.

02:00 Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers

Winnipeg se spoléhá zejména na útočné výpady Blakea Wheelera (5+18), Marka Scheifeleho (10+11) a Patrika Laineho (9+4). Druhý jmenovaný je z nich v současné době v nejlepší formě – za poslední čtyři zápasy totiž získal hned šest bodů, z toho třikrát skóroval. Jets se drží na druhé příčce centrální divize a hrají atraktivní útočný hokej.

Flyers po dobrém startu sezóny strádají a propadají se tabulkou, přestože disponují silnou zbraní – produktivním prvním útokem ve složení Voráček – Giroux – Couturier. Ti dohromady nasbírali již šedesát bodů a všichni tři se s přehledem vejdou do první dvacítky kanadského bodování ligy. Philadelphii ještě stále chybí dvojka draftu Nolan Patrick, který se léčí z otřesu mozku.

03:00 Colorado Avalanche – Washington Capitals

Colorado si v letošní sezóně vede podstatně lépe než v předchozím ročníku. Už jen z pohledu bodů – v prvních šestnácti zápasech nové sezóny nasbíralo už více než třetinu bodů, které získalo vloni. Na pozice divoké karty jim chybí pouze tři body, mají přitom ještě dva zápasy k dobru.

Capitals se nachází v herní i výsledkové pohodě. Z posledních sedmi utkání jich totiž pět dovedli k zisku obou bodů. Na Colorado navíc hosté umí, jelikož nad nimi vyhráli všech šest předchozích vzájemných zápasů. Poslední výhra Avalanche se datuje na listopad 2013.

03:00 Edmonton Oilers – St. Louis Blues

Přestože jsou výsledky Olejářů podstatně lepší než na samotném startu sezóny, stále nemůžou být trenéři spokojení. Pouhých šestnáct bodů a předposlední místo v Západní konferenci totiž není pozice, která se očekávala. Pozitivem mohou být alespoň výkony Connora McDavida, jenž získal v posledních pěti zápasech šest bodů za čtyři branky a dvě gólové přihrávky.

Bluesmani mají opačné starosti, vládnou totiž Západní konferenci. I díky formě Jadena Schwarze, jehož výkony patří mezi nejpříjemnější překvapení letošní sezóny. Vždyť získal už čtyřiadvacet bodů a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem NHL, přitom v loňské sezóně nasbíral padesát pět bodů. Je téměř jasné, že svůj bodový rekord letos překoná.

04:00 Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights

Vancouver podává poměrně nevyrovnané výkony. Naposledy vyhrál nad divizním rivalem z Los Angeles 3:2, předtím však podlehl San Jose i Anaheimu a mírně tak ztratil kontakt se špičkou tabulky. Pokud se však Vancouveru povede výsledky stabilizovat, mohl by být černým koněm.

Vegas doplácí zejména na velmi slabé brankoviště. Po výborném startu do sezóny se jim totiž zranili všichni dostupní gólmani, a tak musel chytat Dylan Ferguson – gólman, který teprve letos v červnu prošel vstupním draftem a měl sezónu odehrát v juniorské WHL. I proto naposledy Golden Knights utrpěli osmigólový příděl. Přesto se stále drží na druhé příčce Pacifické divize.

04:30 Los Angeles Kings – Boston Bruins

Los Angeles se v dosavadním průběhu prezentovalo velmi poctivým hokejem a po zásluze se ocitlo na prvním místě Pacifické divize.  Proti Bostonu však musí zareagovat na klesající formu. Z posledních pěti zápasů totiž Králové vyhráli jen jednou, a to v prodloužení. Zápasy často rozhoduje jediná trefa, potřebují tak zlepšit hlavně produktivitu.

Boston si v případě neúspěchu proti LA může připsat již pátou prohru v řadě a osmou z posledních deseti utkání. Krizi nepomáhá zažehnat ani bodující Čech David Pastrňák. Bostonu kvůli zranění či nemoci chybí opory jako Brad Marchand, Ryan Spooner či David Backes, což je na výsledcích týmu viditelné.

04:30 San Jose Sharks – Florida Panthers

San Jose disponuje nejlepší obranou v lize. Nikdo jiný neinkasoval méně jako Sharks (jen 36 gólů v 16 zápasech). Problém je však na druhé straně – pouze 44 vstřelených gólů. Lepší výkony se čekají od kapitána Pavelskiho (zatím 4 góly) či Brenta Burnse, který ještě neskóroval. Pokud se Žralokům podaří vylepšit ofenzívu, mohou znovu atakovat čelo Pacifické divize.

Florida Panthers je nejhorším východním týmem na kluzištích soupeřů. Proti San Jose tak nebude mít lehkou úlohu. Pokud chce pomýšlet na vyřazovací boje, musí začít bodovat. Dosavadních čtrnáct bodů v sedmnácti duelech je špatný výsledek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.