bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tápající Bruins? Na play off tým není připraven, přiznává Montgomery

29. března 10:00

David Zlomek

Dobrou zprávou pro Boston je, že předčili všechna očekávání a skončí na prvním nebo druhém místě Atlantické divize. Nepříliš dobrou zprávou pro Bruins ale je, že do konce základní části zbývají pouhé čtyři týdny a na rozdíl od minulé sezony Boston nevypadá jako tým, který je připraven na nadcházející play-off.

A co hůř, po pondělním tréninku týmu řekl trenér Bruins Jim Montgomery to, co si mysleli všichni. "Nemyslím si, že je náš tým připraven na play-off," uznal kouč.

Čtyři týdny před začátkem play-off to nejsou zrovna slova, která chcete jako fanoušek slyšet.

Boston se na začátku letošní sezony vyšvihl, když v říjnu vyhrál osm z devíti zápasů. Listopad zakončil celkovou bilancí 15-4-3, a když přišel nový rok, Bruins vedli divizi a byli celkově druzí v lize. Když se k tomu přidal leden s bilancí 9-2-3, sezóna pokračovala dál v parádním tempu. V celkovém pořadí se Bruins dělili o první místo s Vancouverem Canucks a vše vypadalo dobře. 

Nicméně od chvíle, kdy se kalendář překlopil do února, se Bruins marně snažili získat zpět dynamiku z prvních čtyř měsíců. 

Problémy? Lehkovážné nakládání s pukem, spousta ztrát, a to i za stavu, kdy Boston držel vedení ve třetí třetině. Takových zápasů bylo hned několik. 

Problémem by také mohlo být, že 15 proher v prodloužení či nájezdech by mohlo být špatnou předzvěstí před play-off. 

"Je to tak po celý rok," pokračoval Montgomery. "Máme dobré úseky, kdy zápas zvládneme, pak se z něj vytratíme. V play-off prostě nemůžete vzdát zápas, protože když to uděláte, nebudete už příští týden hrát."

Souhlasil i kapitán Brad Marchand, který má zkušeností na rozdávání. "To, co v play-off vyhrává a prohrává zápasy, jsou detaily," řekl. "Stačí jedna chyba. Není to něco, co můžete zapnout a vypnout, když přijde play-off. Musíte být opravdu detailní, když se blíží konec zápasu. Vaše hra musí být, ne dokonalá, toho nikdy nedosáhnete, ale musíte se o to snažit.“ 

Montgomery však ví, že jeho tým má potenciál být skvělý. Ví také, co bude potřeba, aby svého potenciálu dosáhl.  "To, co se musí změnit, je větší zodpovědnost," zakončil Montgomery. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.