bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Thornton chce mít jistotu na tři roky, zamíří k úhlavnímu rivalovi Sharks?

28. června 2017, 8:00

Vojtěch Balon

Dlouholetý tahoun San Jose Joe Thornton má před sebou dost možná poslední vyjednávání o nové smlouvě. Sedmatřicetiletý centr prý hledá klub, který by mu nabídl tříletý kontrakt, a protože generální manažer Sharks Doug Wilson se k tomuto kroku příliš nemá, dost reálný je Thorntonův přestup z klubu, ve kterém strávil dlouhých 12 sezón.

Mezi vážné uchazeče o služby jednoho z nejlepších nahrávačů všech dob patří i Los Angeles Kings, úhlavní rivalové Sharks. Tamní vedení má prý dlouhodobě na stole scénář, podle nějž by Kings Thorntona přivedli, kdyby o něj San Jose ztratilo zájem.

Skvadra kolem Anžeho Kopitara a Drewa Doughtyho patří v posledních letech k nejlepším týmům v NHL, co se držení puku týče. Ofenzíva Kings ovšem navzdory přívětivým pokročilým statistikám strádá, proto by se Joe Thornton Los Angeles opravdu hodil. V uplynulé sezóně Jumbo Joe poněkud zpomalil, přesto dokázal nasbírat úctyhodných 43 asistencí. Lepší tvůrce hry na trhu nebude.

Thornton se navíc dobře zná s některými členy vedení Kings. S novým generálním manažerem Robem Blakem hrával v San Jose, poradce Mikea O'Connella si pamatuje jako bývalého generálního manažera Boston Bruins, kde sedmatřicetiletý Kanaďan odsartoval svou profesionální kariéru.

Příznivci Sharks ale zatím zoufat nemusejí, Los Angeles totiž trápí nedostatek prostoru pod platovým stropem. Kings sice mají k dispozici zhruba 10 milionů dolarů, pod smlouvou ale mají jen čtyři obránce. Přítěží jsou především mamutí smlouvy Dustina Browna a Mariána Gáboríka, které vyprší v roce 2022, respektive 2021.

Elliotte Friedman ze Sportsnetu přišel se zprávou, že Rob Blake se bavil se svým ottawským protějškem Pierrem Dorionem o možné výměně Dustina Browna za podobně přeplaceného Diona Phaneufa, to by ale Kings s platovým stropem nepomohlo, spíše naopak.

Trh s volnými hráči se otevírá prvního července v 18 hodin středoevropského času. Opustí Joe Thornton zaslíbené San Jose?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.