bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tkachukovi končí smlouva. Bude chtít stejně jako Nylander?

5. prosince 2018, 10:00

David Zlomek

Draftování Matthewa Tkachuka se Calgary opravdu povedlo. Zástupce slavného hokejového rodu si v týmu nemůžu vynachválit, kromě zápalu a bojovnosti přidává i tolik nezbytné body, letos v obzvlášť velké míře. V létě mu však končí nováčkovský kontrakt, a tak obě strany čekají jednání o nové smlouvě. A co si budeme nalhávat, levný nebude. Může se totiž odrážet od smlouvy, kterou dostal William Nylander.

Jenom pro připomenutí, mladý Švéd se nakonec s Torontem dohodl na šestileté smlouvě na 6,9 milionů dolarů. Můžeme však čekat, že jestli Tkachuk nějak výrazně nepoleví, bude si říkat o mnohem větší peníze. Tím pádem by se rázem stal nejlépe placeným hráčem týmu, jelikož jeho lídři Johnny Gaudreau a Mark Giordano berou 6,75 milionu. Dá se také čekat, že bude vydělávat nejvíce v historii organizace, protože Jarome Iginla stanovil rekord na rovných sedm milionů.

Není ani vůbec odvážné říkat, že budou během vyjednávání padat argumenty, že po splnění tříletého nováčkovského kontraktu dostal McDavid ročně 10 milionů a Draisaitl 8,5. Nezapomínejme také na to, že příští sezonu bude platový strop o čtyři miliony vyšší, což rozhodně není málo a hráčům hraje do karet.

Pod sedm milionů ročně ale Tkachuk nebude chtít jít, to je jasné. A kdyby se mu povedlo umístit se ve dvacítce hráčů s nejvíce body, povedené vyřazovací boje nebo čtyřicetigólová sezona, mohl by pomýšlet na sumu, kterou bere třeba zmiňovaný Draisaitl, možná i vyšší. Čas hraje v jeho prospěch.

Také v tom smyslu, že ve stejné situaci se nachází plno mladých hvězd NHL. Patrik Laine, Auston Matthews, Mitch Marner, Mikko Rantanen, Brayden Point nebo Brock Boeser. Ti všichni budou jednat o nové smlouvě a přímo i nepřímo budou ovlivňovat jednání o smlouvě toho druhého. 

Agent Tkachuka naťukl téma prodloužení smlouvy s Flames už v létě, ale věděl, že nemá smysl podepisovat nic brzo, a tak pořád vyčkává.

Když se vrátíme k Nylanderovi, tak se dá říct, že Maple Leafs se do sestavy vrátil hráč druhé pětky, který - dle postavení v tabulce – jim ani moc nescházel. To se o Tkachukovi rozhodně říct nedá. Celou sezonu zatím patří k těm nejlepším hráčům, co nosí dres s ohnivým C na dresu. Mnozí jej označují jako budoucího kapitána Flames, jelikož už ve svých dvaceti by za tým položil život, tak moc mu na hokeji záleží.

Od roku 2016, kdy do ligy Tkachuk vstoupil, bylo spácháno víc faulů jen na Connora McDavida, takže také v tomto je nesmírně efektivní, je vždy ve středu dění. A také trestá. Díky jeho letošní produktivitě posunul přesilovku Flames z 29. místa, kde byla loni, na letošní třinácté. To rozhodně není náhoda.

A jak to tedy vypadá v týmu? Žádná přehnaná smlouva Calgary netrápí. Vládnou již zmiňovaní Giordano s Gaudreauem, následuje Sean Monahan s 6,37 miliony dolarů ročně, něco pod šest má James Neal, Mikael Backlund má 5,35 a Elias Lindholm 4,85. 

Prodloužení smlouvy kromě Tkachuka čeká také Sama Bennetta a Davida Ritticha, nicméně prioritou je samozřejmě udržení mladé hvězdy s devatenáctkou na zádech.

Snílci možná navrhnou, že by mohl Tkachuk kývnout na takzvaný bridge deal, což je většinou dvouletá smlouva, která nezaručuje tolik peněz a slouží k tomu, aby hráč ukázal, že na velké peníze opravdu má. Pravdou ale je, že si peníze zaslouží už teď a taky po nich půjde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.