bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trpělivost se vyplácí. Dočká se konečně Kapanen v Torontu pevného místa v sestavě?

2. září 2018, 9:00

Petr Sumbal

Draftem prošel v roce 2014, do NHL už nakouknul ve třech sezónách po sobě. Pořád si ale Kasperi Kapanen v hlavním týmu Toronta nedokázal vybojovat stálé místo. Změnit by se to mohlo v nadcházející sezóně, různé okolnosti nasvědčují tomu, že se Kapanen dočká pevnější pozice a mohl by v NHL poprvé odehrát kompletní ročník.

V minulé sezóně odehrál Kasperi Kapanen v NHL za Toronto porci 38 zápasů, během kterých si připsal devět bodů za sedm branek a dvě asistence. To sice sama o sobě žádná úchvatná čísla nejsou, ale Kapanen přesto svou hrou zaujal, o čemž svědčilo i to, že dostal šanci ve všech sedmi zápasech play-off, které Toronto v loňské sezóně odehrálo.

Už to svědčí o tom, že by mohla panovat v mladého Fina v Torontu důvěra. Dalším faktorem je pak odchod několika důležitých hráčů, což by mělo dvaadvacetiletému pravému či levému křídlu rozrazit dveře do áčka ještě víc. Mužstvo totiž přes léto opustili útočníci Tyler Bozak, James van Riemsdyk a Leo Komarov. A to by bylo, aby se pro Kapanena v jednom ze čtyř útoků místo nenašlo.

 Kapanen si každopádně musel svou šanci vyčekat, což by se mu lětos mělo konečně vyplatit. „Nebylo vždycky jednoduché zůstat trpělivý,“ přiznává Kapanen v rozhovoru pro Toronto Sun Wednsday. „Každý samozřejmě chce hned hrát v NHL, rychle uspět a zlepšovat se. Já jsem ale zůstal trpělivý a začíná se mi to vyplácet.“

Na již zmiňovaných devět kanadských bodů během 38 utkání v základní části potřeboval Kapanen průměrně 11:15 minuty pobytu na ledě. A neztratil se ani v play-off, kde ovšem Toronto v sedmizápasové řežbě nakonec padlo v prvním kole s Bostonem. Právě v sedmém zápase na sebe Kapanen upozornil nejvíc, když v oslabení vstřelil svůj jediný gól v sérii.

V létě pak v Maple Leafs nezaháleli a přivedli největší hvězdu mezi volnými hráči, Johna Tavarese. Hlavní kouč Toronta Mike Babcock poté neváhal vyjmenovat šest útočníků, kteří by měli tvořit první dvě formace. Jmenovitě to byli Auston Matthews, William Nylander, Patrick Marleau, Tavares, Mitch Marner a Zach Hyman.

O dalších dvou útocích se trenér slovem nezmínil a ani Kapanen se raději na nic vyloženě neupíná. „Ne, o takových věcech moc nepřemýšlím. Jsem hlavně nadšený, že můžu mít při trénincích kolem sebe samé skvělé hráče. Být s nimi na ledě, je úžasné,“ svěřil se. Je dost možné, že od nové sezóny se už to pro Kapanena stane denním chlebem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.