bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ukáže se ve Švýcarsku? Marner zvažuje, že bude trénovat s Curychem

21. srpna 2019, 10:05

Tomáš Zatloukal

Jednání s Torontem stále nikam nevedou, Mitch Marner se k podpisu smlouvy ani po posledním licitování nepřiblížil. Bez ní se nechce hlásit v přípravném kempu Maple Leafs. Kanadský hokejista tak začíná hledat alternativy. Jeho evropský agent už požádal švýcarský Curych, zda by Marner mohl pod Alpami trénovat.

Za Curych nastupoval před svým vstupem do NHL Auston Matthews. Americký supertalent tehdy válel, švýcarská NLA v něm měla velkou atrakci.

Patrně nepůjde jen o shodu okolností, že si Marner vybral ten samý klub. S Matthewsem si rozumí, jak na ledě, tak mimo něj.

Marner, čtyřka draftu roku 2015, má za sebou životní sezonu, v níž byl s 94 body nejproduktivnějším hráčem Javorových listů. Pro Toronto se stal nepostradatelným a může si diktovat podmínky.

Generální manažer Kyle Dubas zatím jeho nároky nedokázal splnit, přes léto se nicméně snažil udělat maximum pro to, aby získal pod platovým stropem co největší prostor.

Nakonec ale zvolil jinou taktiku a místo pro Marnerův kontrakt vytvoří díky LTIR, listině dlouhodobě zraněných hráčů. Otázkou zůstává, kdy se s dvaadvacetiletým útočníkem dohodne, jednání se vlečou.

Zdviženým prstem je pro Dubase loňská situace s Williamem Nylanderem, která neprospěla ani kanadskému  klubu, ani švédskému reprezentantovi.

Marner už před časem vzkázal, že bez nové smlouvy se nezapojí do přípravného kempu Maple Leafs. Tréninkové tempo by mohl do těla dostávat pod Alpami, jistotu, že populární hvězda dorazí, ovšem Curych zatím nemá.

"Ještě není jasné, zda a kdy se k nám Marner připojí," stojí na oficiálním twitteru švýcarského klubu. Lvům začíná nová sezona 13. září, ve stejný den otevírá brány torontský kemp v St. John's.

Kde bude v ten den Marner?

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.