bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Utkají se mezi sebou lídři všech čtyř divizí, Minnesota vyzve v bitvě o naději Rangers

16. března 2019, 17:30

Petr Sumbal

Hned čtyřiadvacet týmů NHL se představí v sobotu večer či v noci na neděli. Tři utkání se odehrají v atraktivních večerních časech, dalších šest pak začne už od půlnoci. Ozdobou programu bude souboj Winnipegu a Calgary, dvou nejlepších týmů svých divizí v Západní konferenci. Stát za to jistě budou také střetnutí Nashvillu se San Jose nebo Tampy Bay s Washingtonem, rovněž lídrů svých divizí.

18:00 Detroit Red Wings – New York Islanders

Pro evropského diváka se ve velice atraktivním čase utká Detroit s New Yorkem Islanders. Red Wings už sezónu dávno zabalili, o play-off už nehrají. Ve Východní konferenci a Atlantické divizi už je horší jenom Ottawa. Detroit prohrál čtyřikrát v řadě. Islanders naopak mají sezónu rozehranou skvěle, jsou druzí v Metropolitní divizi a vyhráli čtyři z posledních pěti duelů.

18:00 Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues

V podvečerním čase začne také střetnutí mezi Pittsburghem a St. Louis. Domácí Pittsburgh se díky zlepšené formě z poslední doby vyhoupl na třetí místo Metropolitní divize. Vyhrál šest z posledních sedmi utkání a s postupem do play-off by starosti mít neměl. Naopak St. Louis ještě nemá nic jistého, i když je na třetím místě Centrální divize, na pátou Minnesotu má náskok jen pěti bodů. Blues navíc poslední tři utkání prohráli.

21:00 Los Angeles Kings – Florida Panthers

Los Angeles už v závěru sezóny nemá o co hrát, snad jen o to, aby se nakonec nestalo nejhorším týmem v celé lize. Aktuálně je horší už jen Ottawa, ovšem Los Angeles je poslední v Západní konferenci. Čtyři z posledních pěti utkání Kings prohráli. Floridě se naopak daří, vyhrála už třikrát po sobě. Ani ona už však na play-off pomýšlet nemůže, z pátého místa Atlantické divize ztrácí na postup devět bodů.

0:00 Boston Bruins – Columbus Blue Jackets

Boston zatím prožívá vynikající sezónu a řadí se mezi týmy, které mohou naprosto reálně pomýšlet na Stanley Cup. Bruins jsou druzí ve Východní konferenci i Atlantické divizi pouze za suverénní Tampou. Strašit je ale může poslední forma, prohráli totiž už třikrát v řadě. Columbus stále bojuje o play-off, aktuálně drží páté místo a divokou kartu v Metropolitní divizi. Z posledních čtyř střetnutí odešel třikrát jako vítěz.

0:00 Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres

Carolina se díky povedené druhé polovině sezóny uchází o účast v play-off, rozehrané to má velmi nadějně. Nachází se na čtvrtém místě Metropolitní divize a drží jednu z divokých karet. Situace ve Východní konferenci je ovšem stále hodně zamotaná, Hurricanes mají náskok jen dva body na Montreal. Z posledních pěti utkání Carolina jen dvakrát uspěla. Buffalo sezónu nerozehrálo špatně, ale nakonec se do play-off znovu nepodívá. Je až šesté v Atlantické divizi s velkou ztrátou a navíc prohrálo devět posledních zápasů.

0:00 Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks

Od půlnoci dojde mimo jiné i na souboj dvou tradičních týmů NHL Montrealu a Chicaga. Co se týče boje o play-off, je na tom rozhodně lépe kanadské mužstvo, které je na čtvrtém místě Atlantické divize a ztrácí jen dva body na divokou kartu. Z posledních čtyř utkání však získal Montreal jen dva body. Chicago je na posledním místě Centrální divize, ale vyhrálo čtyři poslední zápasy a vrátilo se tak do hry o play-off, na divokou kartu ztrácí šest bodů. Nemůže si už však dovolit ztrácet body.

0:00 Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs

Ottawa prožívá sezónu plnou zklamání. Prakticky od začátku bylo jasné, že o play-off hrát nebude a přesně tak to také dopadlo. Senators jsou bodově úplně nejhorším týmem celé ligy, naposledy sice vyhráli, ale z posledních třinácti utkání uspěli jen dvakrát. Toronto už má naopak play-off prakticky v kapse, nachází se na třetím místě Atlantické divize. Potřebuje ale najít ztracenou formu, protože prohrálo už třikrát po sobě.

0:00 Tampa Bay Lightning – Washington Capitals

Tampa ovládne základní část letošní sezóny, stále se jako jediná přehoupla přes hranici sta získaných bodů. Ve své formě navíc Lightning vůbec nepolevují, vyhráli patnáct z posledních sedmnácti utkání. Ani Washington v play-off nebude chybět, nachází se pro změnu na čele Metropolitní divize. I Capitals mají výbornou formu, vyhráli v osmi z posledních devíti utkání.

0:00 Winnipeg Jets – Calgary Flames

Také v utkání mezi Winnipegem a Calgary dojde na souboj dvou vedoucích týmů svých divizí. Jets vládnou v Centrální divizi, mají ovšem jen jednobodový náskok na druhý Nashville. Z posledních sedmi utkání dokázal Winnipeg čtyřikrát vyhrát. Calgary je v Pacifické divizi první o bod před San Jose. Dostalo se před Sharks díky dobré formě z posledních dnů, vyhrálo už třikrát v řadě.

1:00 Minnesota Wild – New York Rangers

Minnesota stále ještě srdnatě bojuje o play-off, aktuálně ovšem postupové příčky nedrží. V Centrální divizi se Wild nachází na pátém místě a na divokou kartu ztrácí tři body. Jenže se jim nedaří, prohráli už třikrát v řadě. Rangers se letošních vyřazovacích bojů nezúčastní, jejich ztráta ze sedmého místa Metropolitní divize je už příliš značná. Také Newyorčané svá poslední tři střetnutí prohráli.

3:00 Arizona Coyotes – Edmonton Oilers

Arizona konečně v této sezóně našla svou tvář a ze všech sil usiluje o to, aby si zase po letech zahrála v play-off. Rozehrané to má zatím velice nadějně, poté co vyhrála deset z posledních dvanácti utkání, se nachází v Západní konferenci na pozici divoké karty. Šance Edmontonu na play-off už jsou naopak jen velmi malé. Oilers jsou ve své divizi pátí, na Arizonu ztrácí už osm bodů. Jestli si chtějí naději uchovat, musí Coyotes bezpodmínečně porazit.

3:30 San Jose Sharks – Nashville Predators

San Jose ani Nashville už se o postup do play-off rozhodně strachovat nemusí, oba mají ve svých divizích vybudovány silné pozice. Sharks jsou druzí v Pacifické divizi a naposledy sice prohráli, ovšem předtím šestkrát v řadě zvítězili. Nashville je druhý pro změnu v Centrální divizi. Tak dobrou formou se ovšem chlubit nemůže, z posledních sedmi zápasů vyhrál jen ve třech případech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.