bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Bostonu a San Jose se budou hrát rozhodující sedmé zápasy

23. dubna 2019, 20:16

Jan Vojkůvka

Pro dva týmy dnes sezona skončí, dva týmy naopak projdou do konferenčních semifinále. Boston přivítá na svém ledě Toronto, které neproměnilo domácí mečbol a musí zabrat na horké půdě soupeře. Dokonce dva mečboly nevyužili hokejisté Vegas a rozjeté San Jose věří, že dotáhne svůj comeback v sérii až ke šťastnému konci.

01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Stav série 3:3 

Zatím to není zrovna série, která by přála domácím týmům. V průběhu šesti zápasů se z domácího vítězství radovali hráči Bostonu i Toronta jen jednou. Naopak další čtyři utkání skončily výhrami hostů, což mírně zvýhodňuje před rozhodujícím duelem Toronto. 

To svůj první mečbol na postup do semifinále Východní konference nevyužilo. Na domácím ledě prohrálo s Bruins 2:4, když se mu nepovedlo dotáhnout ztrátu jedné branky a inkasovalo dvě minuty před koncem normální hrací doby.

Pořádným strašákem Maple Leafs byly přesilovky soupeře. V první třetiny vyfasovali domácí dva tresty a obě vyloučení byla potrestána gólem soupeře. V dalším průběhu utkání se sice domácí už na trestnou lavici nepodívali, ale právě ona dvě vyloučení v první třetině poslala Boston do vedení. A hosté už svůj malý náskok nepustili.

Boston poměrně pravidelně, oproti svému soupeři, využívá přesilové hry a v play off má fantastickou úspěšnost 43,8 %. I proto si Toronto musí dávat na ledě soupeře pozor, aby se ve snaze o vítězství nedopouštěl zbytečných faulů. Mohlo by ho to totiž stát postup.

Takovým x-factorem zápasu může být brankář Andersen. Pokud ho Boston nechá rozchytat, bude to mít sám s postupem hodně nahnuté. Jak ale ukázaly předchozí zápasy, Bruins, kteří mívají střeleckou převahu, dokáží velmi dobře narušovat auru jedničky kanadského týmu.

Kdo si zahraje s Columbusem o konferenční finále?

04:00 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights

Stav série 3:3

Vegas byli k postupu do semifinále Západní konference velmi blízko. Vedli 3:1 na zápasy a měli už dva pomyslné mečboly. Na ledě San Jose v pátém střetnutí sice prohráli hladce 2:5, ale pořád tu byl ještě šestý zápas v T-Mobile Areně.

V něm prohrávali Golden Knights po první třetině 0:1, ale gólem Marchessaulta v polovině zápasu se střelecky ke svým soupeřům dotáhli a rozjeli skutečnou ofenzivní smršť. To jim ale nebylo vůbec nic platné. Brankář Martin Jones se totiž rozhodl lámat rekordy. 

V posledním utkání pokryl 58 z 59 střel soupeře a stanovil nový rekord organizace v počtu zákroků během jednoho zápasu. A výrazně se podílel na výhře Sharks, kterou vystřelil až ve druhém prodloužení, v 92. minutě, během oslabení Tomáš Hertl.

Z brankáře Sharks a také z českého útočníka se stali hrdinové šestého duelu. San Jose přivezli ještě jednou sérii na domácí led a pokusí se vyhrát i třetí utkání v řadě a dotáhnout parádní comeback, který se nepovede každý den. 

San Jose si rozhodně musí dát pozor v rozhodujícím utkání na vyloučení. Brání je totiž s úspěšností pouhých 70 %, což je skutečně slabé číslo. Zajímavostí je, že dvě inkasované branky z pátého duelu dostali Sharks právě při hře v oslabení. V minulém utkání se jim sice podařilo tři přesilovky soupeře ubránit, ale spoléhat se na další senzační výkon brankáře se nemohou úplně spoléhat. 

Samozřejmě, Jonesův výkon v kleci bude hodně důležitý, ale i on bude potřebovat velkou pomoc od spoluhráčů. Vegas naopak po dvou porážkách ztratili ono potřebné momentum a proti rozjetým Žralokům budou mít plné ruce práce, aby sérii zakončili ve svůj prospěch a mohli v další sérii vyzvat Colorado.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.