bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V létě hrál hokej s dětmi na ulici, teď se obr Šustr těší na debut v nároďáku

6. září 2016, 12:00

Adam Bagar

Reprezentační dres naposledy oblékl před necelými sedmi lety na MS hráčů do dvaceti let. Nyní prožije i premiéru v seniorském národním týmu. A ne ledajakou. Dvoumetrový zadák Andrej Šustr se představí na blížícím se Světovém poháru v kanadském Torontu. "Už se na to těším," přiznává klubový spoluhráč Ondřeje Paláta z Tampy Bay, která bude mít na prestižním podniku dost početné zastoupení.

"Jede od nás asi jedenáct hráčů. Tým to může v budoucnu jenom obohatit a věřím, že Světový pohár pomůže i nám hráčům. Budeme rozehraní na sezonu v NHL. Přece jen začátky jsou vždy těžší, než se dostanete do toho zápasového tempa. Každý sice trénoval, ale ostré zápasy vám nic nenahradí. Takže je fajn, že ta utkání odehrajeme, kemp by potom měl být pro nás snazší," uvědomuje si pětadvacetiletý obránce.

Ten přijel do Česka až na poslední tři týdny, v nichž se připravoval s extraligovou Plzní. "Jinak jsem strávil celé léto v Americe." A tam mimo jiné rozdával radost místním mladíkům, jen tak během projížďky na kole. "Nějací kluci tam na ulici hráli hokej a viděl jsem, že na baráku mají různé vlajky Tampy Bay, tak jsem si s nimi chvíli zahrál a druhý den jim přinesl nějaké hokejky. Měli z toho zážitek," těší českého beka.

"Podruhé už tam bylo nastoupeno snad deset kluků a všichni se chtěli fotit. Bylo to příjemné zpestření léta," pokyvuje Andrej Šustr, který toho na ulici rovněž hodně odehrál. "Kdysi jsme hráli pořád. Přišlo se ze školy, bágl letěl do rohu a šli jsme ven hrát hokej. Na ulici jsem strávil fakt hodně času," přiznává. "Ale nevzpomínám si, že by nás někdy navštívil některý z hráčů a zahrál si s námi," doplňuje s úsměvem.

"Trošku jsem byl překvapený, když jsem ty kluky viděl. Všichni tam hrají baseball či americký fotbal a podmínky pro tyto sporty jsou lepší než pro hokej. Ale ten se tam rozrůstá a doufám, že to tak bude pokračovat. Lidé v Tampě Bay na hokej hodně slyší, protože se nám poslední roky daří. Celé to prostředí tam je velice zdravé a hodně hokejové," líčí Šustr před premiérou v dresu české seniorské reprezentace.

"Už je to nějaký rok, kdy jsem hrál za národní tým na dvacítkách v Kanadě, takže se moc těším. Nervózní ani nejsem, skoro všechny kluky znám z NHL," hlásí vytáhlý obránce, jehož role se po nečekané absenci Radka Gudase zřejmě zvýší. "Radko je kvalitní defenzivní bek, který by nám hodně pomohl. Ale bohužel se stalo, co se stalo. S tím se budeme muset vyrovnat. Přináší to šanci pro ostatní hráče," uvědomuje si.

"Celkově jsme ztratili jedny z našich nejlepších hráčů, takže těžko je budeme nahrazovat. Ale když se tým semkne, tak máme natolik kvalitní hráče, že bychom je mohli zastoupit. Nemáme samozřejmě na soupisce taková věhlasná jména jako ostatní týmy SP, ale pokud budeme hrát týmově, můžeme uspět. Každý má nějakou svou hrdost a pojedeme to tam kvalitně odehrát," velí Šustr před vrcholnou akcí sezony.

Na ní by podle zámořských expertů měli Češi plnit roli outsidera. "Pořád to čteme a lidé o tom debatují, ale všechno se ukáže až na ledě. Tím se nesmíme zabývat. Je teprve začátek sezony a bude záležet na aktuální formě. Při tak krátkodobém turnaji to je ošemetné, může se stát leccos. Necháme se překvapit. Pro nás může být výhodou, že jsme stavěni do takovéhle role," zakončuje dvoumetrová obranná věž.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.