bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V noci se můžeme těšit na dva souboje. Prolomí New Jersey střelecké trápení?

22. listopadu 2019, 18:25

Jiří Michal

V rámci herního plánu nejprestižnější hokejové ligy světa jsou na programu sobotní noci dva duely. Od jedné hodiny ranní vyzve Pittsburgh před zraky svých vlastních fanoušků New Jersey. Ve druhém utkání, které má svůj start naplánováno o půl hodiny později, se v hlavním městě Kanady představí Jezdci z New Yorku.

01:00 Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils

Souboj týmu z poloviny tabulky a jednoho z nejhorších celků. I tak by se dalo pojmenovat střetnutí mezi Tučňáky a Ďábli. Pittsburghu v současné chvíli schází kapitán Sidney Crosby a jeho absence je znát i na výsledcích týmu. Z posledních 5 utkání dokázali svěřenci Mikea Sullivana zvítězit pouze jedinkrát a pokud nechtějí dnes v noci zapsat třetí prohru v řadě, budou muset porazit právě Devils. Nejproduktivnějším hráčem kádru je pětadvacetiletý Jake Guentzel s počtem 19 kanadských bodů (10+9). O dva body zpět je absentující Sidney Crosby (5+12). Český útočník Dominik Simon má momentálně na svém kontě 2 góly a 8 asistencí.

Ačkoliv situace u Pens není úplně nejrůžovější, v táboře Devils bychom pozitiv našli ještě méně. V zámoří se dokonce začíná spekulovat o horkém křesle Johna Hynese, už jen z důvodu katastrofálního vstupu do sezony a smíšených pocitů z posledních výkonů jeho svěřenců. Největší problém Ďáblů tkví ve střelecké produktivitě, jelikož hráči New Jersey dokázali skórovat pouze 51krát, což je nejméně z celé soutěže. Na čele hráčských statistik klubu se momentálně nachází Taylor Hall (2+15), jehož jméno však bylo v poslední době spojováno s výměnou do jiného týmu. I v New Jersey se nachází jeden zástupce českého hokeje v podobě Pavla Zachy, který má aktuálně na svém bodovém účtu bilanci 2 branek a 7 gólových přihrávek.

01:30 Ottawa Senators – New York Rangers

Ačkoliv začátek ročníku v podání Senators nebyl vůbec dobrý, kádr se dokázal zvednout a nyní se může chlubit sympatickou bilancí 4 výher z posledních 5 střetnutí, v tom posledním si dokázal celek poradit s Detroitem v poměru 2:1 po prodloužení. Ottawa se tak nyní nachází v tabulce Východní konference na 13. místě se ziskem 21 bodů, pro zajímavost první Boston jich má o 16 více. Největším počtem bodů nadále disponuje Jean-Gabriel Pageau, konkrétně 17, zásluhou 13 vstřelených gólů a 4 přihrávek. Ačkoliv v poslední době nebylo přímo jasné, kdo v týmu zastává pozici prvního brankáře, nyní to vypadá, že tým spíše sází na zkušeného Craiga Andersona (úspěšnost 90,1%, 3,11 obdržených gólů na zápas), který má však horší čísla než Anders Nilsson (úspěšnost 92,%, 2,79 obdržených gólů na zápas). I v kádru D.J. Smithe se nachází český zástupce, konkrétně mladý útočník Filip Chlapík (2+3).

Newyorští Jezdci jsou na tom momentálně ještě hůře než jejich aktuální sok. Ačkoliv dle papírových předpokladů by se Rangers měli pohybovat někde v první poloviny tabulky, v horším případě uprostřed. Místo toho nyní drží 14. pozici hned za Ottawou, výhodou Rangers je však rozdíl v počtu zápasů, kdy Senators jich mají o 3 více. V posledních utkáních ve výkonech týmu převažovaly spíše prohry, i když ve středečním nočním utkání si celek pod vedením Davida Quinna připsal velmi cenný skalp lídra celé soutěže z Washingtonu. I v tomto celku NHL můžeme spatřit české zastoupení. Filip Chytil (6+2) a Libor Hájek (0+4) zdá se, se uchytili v prvním týmu Rangers, alespoň v současné chvíli. Cesta prvního jmenovaného byla o něco složitější.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.