bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve formě hrající Boston přivítá Montreal, New Jersey v souboji trápících se vyzve Chicago

14. ledna 2019, 20:06

Jan Vojkůvka

Zámořská soutěž vstupuje do nového týdne a už v noci na úterý čeká hokejové fanoušky pořádná nálož kvalitních zápasů. Tradičním soubojem bude střetnutí mezi Bostonem a Montrealem, jenž chce Medvědům vrátit dvě prohry z domácího ledu. V utkání celků ze spodních pater ligy se střetne New Jersey a Chicago. Do akce se pak dostanou i přední celky Východní konference Washington či Toronto.

01:00 Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche

Se ztrátou 14 bodů na lídra Východní konference z Tampy se Toronto v nejbližších dnech ani týdnech nejspíš nevypořádá. Pozor si však musí dávat na týmy za sebou. V Atlantické divizi se na Toronto dotahuje Boston, v rámci konference se navíc do popředí tlačí Columbus s Pittsburghem a Maple Leafs by nutně potřebovali nějakou šňůru výher. Se třemi porážkami z posledních pěti zápasů se ale domácí ani zdaleka k podobné vítězné sérii nepřibližují.

Proti Coloradu ale bude Toronto potvrzovat roli výrazného favorita. Laviny se neskutečně trápí. Nejen, že prohrály tři zápasy v řadě, ale navíc z posledních deseti zápasů dokázali uspět pouze jednou v utkání s Rangers.

01:00 Washington Capitals - St. Louis Blues

Bez Larse Ellera přivítá Washington v noci na úterý na svém ledě hokejisty St. Louis, kterým by naopak nadále měli scházet Alexander Steen, Tyler Bozak a Robert Thomas. Plnější marodka je dalším problémem, který tíží hostující tým, jenž se nachází až na 13. místě Západní konference.

St. Louis se ale i bez těchto hráčů dokázalo alespoň trochu herně zvednout a slavilo výhry nad Montrealem a na ledě Dallasu. Celkově se třemi výhrami ze čtyř zápasů se jim konečně začíná trochu více dařit.

Washington ale bude mít o motivaci postaráno. Před týdnem právě se St. Louis prohrál 2:5 a v domácím prostředí bude chtít tuto porážku svým soupeřům vrátit. A také napravit zaváhání ze sobotního zápasu proti Columbusu, se kterým Capitals prohráli po prodloužení 1:2. 

01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks

Výkony New Jersey v této sezoně nejsou nijak ohromující, přesto ale občas přijde onen pomyslný záblesk naděje, že ještě není ročník úplně ztracený. Se ztrátou 12 bodů na první osmičku se však Devils rozhodně nenachází v nijak komfortní pozici. V posledním duelu proti Philadelphii sice vyhráli 3:2 a přerušili tím sérii tří proher v řadě, avšak nadále se krčí ve spodních patrech tabulky.

Ve spodních patrech zůstávají i v Západní konferenci hokejisté Chicaga, kteří měli slušný přelom prosince a ledna, ale opět upadli do spíš nemastných a neslaných výkonů. Výsledkově se trápí a prohráli třikrát v řadě, ačkoliv je pravdou, že pro domácí zápasy schytali asi nejhorší možný los. Padli totiž s Calgary, Nashvillem a Vegas. V posledních dvou zápasech alespoň vydolovali bod za remízu v normální hrací době.

01:00 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild

Philadelphia vydřela minulý týden výhru nad Dallasem a podařilo se jí ukončit dlouhou šňůru porážek. Na úspěch ale navázat nedokázala a po dvou dnech padla na ledě New Jersey. Flyers věří, že se nebude opakovat z přelomu kalendářních roků 2018 a 2019 a opět nebudou sbírat porážky jak na běžícím pásu. Jenže hned v dalším utkání na ně čeká těžká prověrka.

Minnesota se nachází na osmém místě Západní konference a z posledních deseti zápasů vyhrála pětkrát. I když na domácím ledě nečekaně padla s Detroitem, přesto se dokázala prosmýknout mezi nejlepší osmičku své části ligy a svou příslušnost si hodlá pojistit. Potřebuje k tomu ale "povinné" vítězství nad trápícím se soupeřem.

01:30 Boston Bruins - Montreal Canadiens

Boston se po jednom utkání na ledě Torontu opět vrací před vlastní publikum a touží po potvrzení výtečné formy v novém roce. Sice minulý týden Bruins prohráli s Washingtonem, ale jinak si připsali hned šest výher z posledních sedmi zápasů. 

Montreal se vrátil na osmé místo Východní konference, ale v poslední době se mu nedaří tolik, jak by potřeboval. Po dvou výhrách na začátku roku přišlo trochu horší období se třemi porážkami z posledních pěti duelů. Navíc na Boston nedokázali Canadiens v listopadu a prosinci najít recept a prohráli na domácím ledě 2:3 a 0:4. A před fanoušky Bruins se tyto porážky budou vracet jen velmi těžko.

03:00 Edmonton Oilers - Buffalo Sabres

Domácí Edmonton se nachází až na jedenáctém místě Západní konference a nemá nijak dobrou formu. Pouhé tři výhry z posledních deseti zápasů jsou nejlepším důkazem toho, že tým, jenž má ve svém středu spoustu kvalitních a talentovaných hokejistů, nedokáže držet dlouhodobě stabilní výkonnost, díky níž by atakoval přední pozice na Západě. Chybět by navíc měl Oilers obránce Alex Petrovic, který má otřes mozku.

Hosté z Buffala na tom nejsou o moc lépe, když prohráli tři z posledních čtyř zápasů. Před dvěma měsíci se sice dokázali prokousat až do čela Východní konference, ale Sabres se jen marně snaží rozpomenout, jak se jim to vlastně podařilo. Po posledních dvou porážkách se propadli dokonce už na deváté místo své konference.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.