bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Večer tříbrankový. Tkachuk byl rychlejší než táta a poprvé viděl padat čepice

11. března 2019, 12:30

Tomáš Zatloukal

Stačí jen letmý pohled do tváře Matthewa Tkachuka a vidíte, že podobu s otcem zkrátka nezapře. Pak si pustíte pár zápasů Calgary Flames a máte hned jasno. Dokonalá reklama na genetiku. Tkachuk se zkrátka potatil. Hraje se stejnou vášní, nebojácností a nasazením, i jeho předností je střelecký instinkt, důraz a solidní hokejové IQ. Teď se Matthew raduje z prvního hat tricku, tříbrankový večer zažil o 120 dní mladší než Keith.

Keith Tkachuk býval vyhlášeným kanonýrem. Dvakrát nasázel padesát a více gólů, za celou kariéru mu napočítali přes 500 přesných zásahů. 

23. října 1993 dorazil s Winnipegem do philadelphské haly Spectrum a nadělal z obrany Flyers trhací kalendář. Bezmocný Švéd Tommy Söderström se, skrytý za drátěným košíkem, tvářil tuze nešťastně. Devětkrát inkasoval.

K hat tricku přidal "Big Walt", jemuž tehdy bylo 21 let a 209 dní, i asistenci. Pětkrát bodovali Tkachukovi kumpáni Teemu Selänne a Alexej Žamnov.

Toť k závanu nostalgie a vzpomínek na romantický hokej začátku devadesátých let.

Matthew se blýskl třemi trefami ve věku 21 let a 89 dní. Zazářil před domácím publikem, dvakrát zakončil parádní akce Michaela Frolíka a Mikaela Backlunda, potřetí skóroval při vegaské hře bez brankáře. "Je úžasné, že jsem doma nastřílel hat trick. Měl jsem to docela jednoduché, dvakrát na mě zívala odkrytá klec," povídal.

Tkachuk byl nadšený, že Flames ukončili sérii porážek a vrátili se zpět do čela Pacifické divize. "Chceme ji vyhrát. Nejsme spokojení, když zaostáváme za ostatními týmy a ztrácíme na ně body. Dnes nám to dodalo motivaci navíc," vysvětloval s typickou tkachukovskou dikcí.

Matthew prožívá fantastickou sezonu. Sbírá bod na zápas a ukazuje, že i hokejista klasického amerického ražení může v NHL stále uspět. V Calgary vyrůstá v lídra.

Další důkaz, že geny neošálíte, hraje za Ottawu. Brady Tkachuk je rovněž tátovi hodně podobný, hrával i za stejnou univerzitu. Vyznává ten samý styl hokeje, drží se rodinného receptu na úspěch. Coby nováček se pere s těžkým prvním rokem v NHL statečně. Už má 36 bodů a dokonce se zapsal do kroniky Tkachuků nejrychlejším premiérovým gólem.

Skóroval už ve svém druhém mači, to Matthew potřeboval zápasy čtyři a Keith dokonce pět.

Blýskne se i nejrychlejším hat trickem? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.