bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Kačeři splnili sen malému Kaiovi, na den se stal hvězdou NHL

15. října 2015, 5:10

Adam Bagar

Chlapců s hokejovými idoly jsou na světě miliony, ale příběh třináctiletého Kaie Quiononeze je výjimečný. Před čtyřmi lety mu totiž diagnositkovali aplastickou anémii, která mu úplně změnila život. Absolvoval už čtrnáct operací a jeho stav se postupně zlepšuje. Dokonce natolik, že si v uplynulých dnech vyzkoušel, jaké to je být hráčem zámořské NHL. Tuto šanci mu dal Anaheim, v jehož barvách působí jeho nejoblíbenější hráč Hampus Lindholm.

"To, že si vybral za svůj idol právě mě, vnímám jako velkou poctu. Je to pocit, který ani nedokážu popsat. Zavazuje mě to, udělám vše pro to, aby měl z mých výkonů radost," hlásí jednadvacetiletý švédský hokejista, který svého fanouška obdivuje. "Zvládl velmi těžký boj. Nejen on, ale i celá jeho rodina," pokyvuje uznale Hampus Lindholm.

Kai Quinonez má za sebou těžké období, ale z nejhoršího je venku. "Všechno začalo tím, že jsme na něm viděli velké modřiny. Zašli jsme proto za doktorem na vyšetření a jeho první pohled hovořil jasnou řečí – není to dobré. Okamžitě nás poslal na testy, po nich jsme slyšeli přesně to, co jsme slyšet nechtěli," vzpomíná jeho matka Beth.

"Náš život se tak ze dne na den změnil, normální chlapec se stal najednou pacientem odstaveným od všech sportovních aktivit," doplňuje Beth Quinonezová. "Nejhorší bylo, že šlo o malé dítě. Po celou dobu nemohl žít jako normální děti, dva roky byl dokonce nucen vynechat školu. Jsem rád, že teď už se má o něco lépe," těší otce Guse.

Teď ale Kai prožil krásné chvíle svého života, i díky nadaci Make-A-Wish, která celou akci uspořádala. Třináctiletý mladík tak mohl strávit trénink s hokejisty Anaheimu a při pondělní bitvě s Vancouverem dokonce vyjel na led hned za kapitánem Getzlafem, na zádech měl Lindholmovo číslo 47 a vysloužil si bouřlivý potlesk zaplněné arény.

"Byla to úžasná zkušenost," líčí dojatý Quinonez. "Obrovská zábava. Jsem šťastný, že jsem se mohl střetnout se všemi hráči Ducks," dodává mladík. A šťastný byl také jeho otec. "Pro Kaie to znamenalo strašně moc, toužil po tom a jsem opravdu rád, že mohl zažít něco, co bychom mu určitě nebyli schopni dát," prozrazuje Gus Quinonez.

A Kačeři to měli opravdu skvěle vymyšlené. Kromě toho, že zažil z ledu i ze střídačky atmosféru v tamním Honda Centre, klub mu vydal i podpisové karty a užil si tak velice příjemný pocit hvězdy při rozdávání autogramů. A že jich během onoho večera rozdal. Palec nahoru pro mladého bojovníka i hráče a zástupce klubu Anaheim Ducks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.