bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Michael Frolík v Calgary už patří mezi zkušenější. Snažím se pomáhat mladším, říká

11. prosince 2016, 17:35

Michal Sobotka

Je mu pouze osmadvacet let, ale už zaučuje mladší spoluhráče. Útočník Calgary Flames Michael Frolík totiž dobře ví, že se svými šesti sty odehranými zápasy patří mezi empirické hráče týmu. „Pomáhám hodně Tkachukovi, protože s ním hraji v jednom útoku,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro NHL.cz kladenský odchovanec. Video od redaktora Zdeňka Matějovského najdete v článku.

Calgary chytilo pořádnou formu. Hokejisté kanadského klubu zvítězili v sobotu nad Winnipegem a jednalo se o jejich šestý triumf v řadě. Lepší formou se v zámoří může pochlubit pouze Philadelphia. „Ze začátku sezony se nám moc nedařilo, ale naštěstí se vše otočilo,“ pochvaluje si poslední výkony týmu osmadvacetileté křídlo.

Frolík obětoval i osobní výkony za týmové. V posledních deseti zápasech posbíral všehovšudy jediný bod za asistenci. „To ale není podstatné, hlavně, že vítězíme v důležitých zápasech,“ říká.

Český útočník se rozmluvil také o situaci kolem krajana Ladislava Šmída. Třicetiletý obránce letos vinou zranění ještě nenaskočil do soutěžního zápasu. „Hodně pomáhá managementu. Jezdí se dívat na zápasy farmy. Mluvil jsem s ním a říkal, že letos si dá pauzu,“ uvedl ke svému krajanovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.