bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítejte zpět! Devils si po šesti letech zahrají o Stanley Cup

7. dubna 2018, 12:00

Jiří Lacina

V minulosti jsme u nich byli zvyklí na něco trochu jiného, ale tak už to v NHL chodí. Týmy s dobrými výsledky draftují později, pohárové triumfy ženou nahoru hráčské platové požadavky, kvalitní mužstvo je dnes prakticky nemožné udržet dlouho. Také na New Jersey proto přišlo období půstu. To nyní končí. Po pěti sezónách bez play off uvidíme Ďábly znovu v pohárových bojích.

Razítkem na postup byla čtvrteční výhra 2:1 nad Torontem, na níž se svým osmým gólem v sezóně podílel také Pavel Zacha, vyhlášený třetí hvězdou večera. Devils tak osmým zápasem, v němž dokázali bodovat (sedm výher, jedna prohra v prodloužení) dostáli svému slibu zpřed začátku sezóny – hrát nejlepší hokej na přelomu března a dubna. 97 bodů jim dává jistotu, dotírající Florida může za jisté souhry okolností proklouznout dál už jedině na úkor Philadelphie.

„Za to, že postupujeme, nevděčíme pomoci cizích týmů. Nedokulhali jsme tam, hráli jsme podle svého,“ ocenil přesvědčivost herního projevu Ďáblů Taylor Hall. „Jako tým jsme chtěli lidem ukázat, že se mýlili, když nás odepisovali. A jako tým jsme to dokázali. Chlapi tady si zaslouží uznání za to, jak se vyrovnali s narůstajícím tlakem.“

Největší postavou Devils v tomto ročníku je určitě jednička draftu z roku 2010. Taylor Hall se může ucházet dokonce i o Hart Tropy pro nejužitečnějšího hráče sezóny, kde mu postup do play off určitě přinese důležité hlasy. Odborníci ale oceňují také fakt, že když bylo potřeba, zapnuli další. Ve čtvrtek to byli Zacha a Wood, jindy aktuální jednička draftu Nico Hischier, jenž má za sebou výbornou nováčkovskou sezónu (19+32), nebo devatenáctiletý Jesper Bratt, který se po příchodu ze Švédska rovněž skvěle adaptoval.

„Může to být kvalita v útoku, může to být kvalita v bráně. Všichni chlapi, co prošli sestavou,“ vyzdvihl každého jednotlivce trenér John Hynes. „Když se podíváte na počet chlapů, kteří přispěli k našemu úspěchu v letošní sezóně, pár jich bylo. Pokud se chcete pohnout dopředu, je důležité mít hráče, kteří k tomu pomohou.“

Přestože s výhrou nad Torontem přišla úleva, Devils mají pořád o co hrát. V sobotu se utkají s Washingtonem. Případný triumf je může posunout před Columbus, který hraje poslední utkání ve stejný den s Nashvillem. Čím vyšší výchozí pozice do play off, tím lépe.

„V téhle kabině je hodně víry v to, co jako tým dokážeme,“ říká Travis Zajac. „Vždycky jsme byli parta, která měla silnou pracovní morálku a odhodlání hrát, jak je potřeba. Ta odměna, která za to přišla, je pro trenéry, management i všechny ostatní velmi příjemný pocit.“

Dodejme, že při posledním představení v play off 2012 rozhodně nešlo New Jersey do vyřazovacích bojů jako favorit a nakonec z toho byla finálová účast. Ještě s Martinem Brodeurem v brance podlehli Ďáblové až Los Angeles v šesti zápasech. Jak daleko dojde omlazený tým letos, ukáží nadcházející týdny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.