bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítězové konferencí na scénu. Boje o Stanley Cup začínají pro dalších deset týmů

12. dubna 2018, 20:00

Jiří Sameš

Druhý den play-off zámořské NHL nabídne celkem pět zápasů. Krátce po jedné hodině odstartují série Tampy Bay s New Jersey a Bostonu s Torontem. O půl hodiny později bude Washington hostit Columbus. O další dvě hodiny poté bude vhozeno úvodní buly v Bridgestone Areně, kde vítěz základní části, Nashville, přivítá Colorado. Jako vůbec poslední začne série mezi Anaheimem a San Jose.

01:00 Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils

Lightning i Devils loni chyběli v bojích o Stanley Cup. Letos ale proti sobě nastoupí hned v prvním kole s úplně jinými očekáváními. Bolts patří mezi ty největší kandidáty na zisk Stanley Cupu. Za úspěchem je táhne zejména útočné duo Steven Stamkos, Nikita Kučerov. Zapomínat nesmíme ani na beka Victora Hedmana či brankáře Andreje Vasilevského. Účast Ďáblů v play-off je možná pro některé trochu překvapení. Poté, co si na draftu 2017 vybrali z prvního místa Nico Hischiera, se přeci jen čekalo, že jejich přestavba bude trvat nějaké dva nebo tři roky.

Lightning: 54-23-5, 113 bodů, první místo v Atlantické divizi

Devils: 44-29-9, 97 bodů, druhá divoká karta na Východě

01:00 Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

Oba týmy se naposledy utkaly v play-off v roce 2013 a jednalo se opravdu o skvělou podívanou. V zápase číslo sedm Bruins prohrávali doma v polovině třetí třetiny 1:4. O postupujícím se tedy zdálo být jasno. Jenže Medvědi dokázali srovnat a poslat duel do prodloužení. V něm poté rozhodl o postupu Bostonu na začátku sedmé minuty Patrice Bergeron. Dokáží letos Javorové listy oplatit soupeři porážku?

Bruins: 50-20-12, 112 bodů, druhé místo v Atlantické divizi

Maple Leafs: 49-26-7, 105 bodů, třetí místo v Atlantické divizi

01:30 Washington Capitals – Columbus Blue Jackets

Capitals a Blue Jackets se potkají v play-off historicky vůbec poprvé. Obě mužstva se ale navzájem znají velmi dobře, jelikož hrají v Metropolitní divizi. Caps překonali svá očekávání tím, že vyhráli potřetí v řadě divizi, ačkoliv v létě ztratili důležité hráče jako například Justina Williamse, Marcuse Johanssona, Karla Alznera či Natea Schmidta. Modrokabátníci ještě nevyhráli v play-off žádnou sérii. Při jejich první účasti ve vyřazovacích bojích v roce 2009 byli vyřazeni Detroitem Red Wings 0:4 na zápasy. Dvakrát jim ještě poté vystavili stopku Pittsburgh Penguins – 2014 prohra 2:4 na zápasy, 2017 prohra 1:4 na zápasy.

Capitals: 49-26-7, 105 bodů, první místo v Metropolitní divizi

Blue Jackets: 45-30-7, 97 bodů, první divoká karta na Východě

03:30 Nashville Predators – Colorado Avalanche

Avalanche nemohli napsat lepší scénář ohledně návratu zpět do play-off. Pokračování tohoto dobrého příběhu bude ale proti Nashvillu Predators poněkud těžké. Preds porazili Avs ve všech čtyřech vzájemných zápasech letošní sezony. V základní části navíc byli vůbec nejlepším týmem a získali tak svou první Presidents‘ Trophy. Hokejisté Colorada dokázali od 29. prosince do 22. ledna zvítězit desetkrát v řadě za sebou, což se pro ně ukázalo jako zlomové. Ve druhé polovině základní části byli pro soupeře velmi nebezpeční. 

Predators: 53-18-11, 117 bodů, první místo v Centrální divizi

Avalanche: 43-30-9, 95 bodů, druhá divoká karta na Západě

04:30 Anaheim Ducks – San Jose Sharks

Prvním soupeřem Sharks na cestě za prvním Stanley Cupem budou jejich velcí rivalové Anaheim Ducks. Kačeři dokázali v posledních dnech základní části předstihnout v tabulce Pacifické divize Žraloky a získali tak pro sebe výhodu domácího prostředí. Ducks jsou devátým týmem v historii NHL, kterému se podařilo překonat 100 bodovou hranici v pěti sezonách v řadě. Celkově nasbírali za základní část dohromady 101 bodů, přičemž Sharks měli 100. Tři z celkového počtu čtyř vzájemných zápasů této sezony rozhodovaly až samostatné nájezdy.

Ducks: 44-25-13, 101 bodů, druhé místo v Pacifické divizi

Sharks: 45-27-10, 100 bodů, třetí místo v Pacifické divizi

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.