bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyfoukne Ovečkinovi Richardovu trofej? Tavares před strýcem vystřihl střelecký koncert

26. března 2019, 11:05

Tomáš Zatloukal

Jeho strýc John něco málo o střílení gólů ví. Je lakrosovým Gretzkym, s 815 přesnými zásahy nejlepším kanonýrem v dějinách NLL. V pondělí s rodinou seděl v ochozech Air Canada Centre, když John Tavares čtyřmi góly sestřelil Floridu. Čtyřikrát za jeden večer skóroval kanadský hokejista poprvé v kariéře, zároveň si připsal už druhý hattrick za Toronto.

"Trefil se za každého z nás, mě, mou ženu a mé dvě děti," glosoval John Tavares, lakrosová legenda, synovcův výkon.

Výkon, který znamená mnohé. Mimo jiné zamotává závod o Richard Trophy.

Co bylo jasnou záležitostí, je opět otevřené.

Náskok Alexe Ovečkina v čele tabulky střelců se po Tavaresově show ztenčil na tři branky a fanoušci Maple Leafs vyhlížejí napínavý duel o trofej Maurice Richarda.

Ovečkin jich má už sedm, nejvíce ze všech borců, co kdy v NHL nastoupili, Tavares zatím žádnou. Nenechme se ale zmást, v minulosti dvakrát atakoval hranici 40 tref a letos ji poprvé překonal.

Po pondělku dokonce smí pomýšlet i na bájnou padesátku. "Jasně, pokud dám padesát gólů, bude to paráda, naznačovalo by to, jak pravidelně pomáhám našeho týmu. Mým cílem ale není překonání té hranice, ale další vítězství. Nehodlám kvůli tomu měnit svůj přístup, prostě se dál budu snažit zlepšovat a soustředit na svůj hokej a také souhru se spoluhráči," tvrdil.

Je to chvályhodné. S myšlenkou, že by mohl ještě pořádně prohnat Ovečkina si tak pohrajme alespoň my. Tavares má momentálně lepší fazonu než ruský kapitán Washingtonu, za posledních devět zápasů dal osm branek, přičemž úspěšnost střelby vyšrouboval přes 23 procent.

To Ovečkinovi za stejnou dobu prošly do sítě jen dva ze 41 pokusů, zcela ho vymazal v bitvě s Tampa Bay krajan Andrej Vasilevskij.

Oběma zbývá do konce základní části šest utkání a Tavares bude mít o motivaci postaráno - hraje mimo jiné s Ottawou v bitvě o Ontario a také proti New York Islanders, kde strávil většinu kariéry. Ovečkin má také oč bojovat, s Capitals by rád vyhrál Metropolitní divizi. Pomůže ale k tomu góly? V posledních partiích často až zbytečně hledal spoluhráče, nestřílel z vyložených pozic.

Působil krajně nesobecky, jako by ho Richard Trophy nezajímala. Možná nyní díky Tavaresovi dostane ten správný impuls.

Zpět ale k tahounovi Javorových listů. Ten se díky čtyřem přesným zásahům stal hráčem, který se uvedl v Torontu v premiérové sezoně nejvíce góly (45). Předčil Eda Olzyka, třetí místo pak patří Austonu Matthewsovi.

Může se také stát čtvrtým hokejistou v dějinách tradičního klubu, kdo pokoří metu 50 tref. V minulosti se to povedlo Ricku Vaivemu (třikrát), Daveu Andreychukovi a Garymu Leemanovi.

Tavares po pondělním představení opakovaně děkoval spoluhráčům, upozorňoval na to, jak si rozumí s Zachem Hymanem a Mitchellem Marnerem. Ti pochopitelně komplimenty vraceli. "Soustředí se na každý detail, v tom je výjimečný," smekl Hyman. "Že by mě dnes překvapil? To vůbec ne, už od jeho letního příchodu jsem věděl, jakou hvězdu jsme získali. Hrát s ním mě hodně baví," prohodil Marner.

Jejich soulad na ledě je očividný. Hyman doluje puky, Marner nahrává, Tavares střílí. Bude to stačit k tomu, aby se na podstavci sošky nesmrtelné ikony Montreal Canadiens objevilo Tavaresovo jméno? Ovečkin nabídne první náznak odpovědi tuto noc proti Carolině.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.