bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výkon na Oscara? Medvědi žertují o Lundqvistově pádu

28. listopadu 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Brad Marchand projíždí kolem Henrika Lundqvista, známý provokatér lehce zasahuje hvězdného gólmana kolenem do masky. Ten zprvu nijak výrazně nereaguje, pak ale k překvapení všech teatrálně padá a prodává nedovolený jako zkušený fotbalista. Claude Julien na lavičce bostonských Medvědů nevěří svým očím, huláká na rozhodčí, kroutí hlavou. Ještě více jej namíchne, když newyorští Rangers přesilovou hru využívají díky J.T. Millerovi. V tu chvíli charismatickému kouči ani jeho svěřencům do smíchu opravdu nebylo, nakonec se ale nejen on pobavil na účet prozatímního favorita na zisk Vezinovy trofeje.

Kontakt tam byl, jak by řekl David Limberský. O tom nelze pochybovat, hokejová veřejnost se nicméně usmívá nad "Hankovým" skokem à la Arjen Robben. Nic podobného k hokejové kultuře nepaří, byť se čas o času najde někdo, kdo nějakou tu hraniční situaci přihraje. Loni se dočkal tvrdé kritiky Tomáš Plekanec, nedávno NHL potrestala za simulování mladého Fina Teemu Pulkkinena.

Patří Lundqvist mezi ty, kteří rádi padají? Inu, posuďte sami. Před pár lety dostal menší trest za "filmování" po sporném kontaktu s Bradem Malonem a spílal rozhodčím. "Vůbec tomu vyloučení nerozumím." V minulém ročníku pak pozornost budil jeho dost možná přibarvený pád po nárazu od Sidney Crosbyho. V zářijové přípravě si pak měl vynutit dalším hereckým výkonem vyloučení Medvědů.

A mnozí jsou přesvědčení, že své divadelní vlohy předvedl proti Bostonu i dnes. Včetně Juliena: "Vím, že se mimo hokej občas věnuje nějakému hraní, ale myslím si, že by to nemusel tahat na led." Uznávaný trenér narážel na bohaté zkušenosti švédského manekýna s filmovou a reklamní tvorbou, ať už měl na mysli zajímavý seriál "The Mask", nebo nezapomenutelný klip na šampón proti lupům.

Poté vážnějším tónem dodal: "Rozhodčí jsou na ledě, aby chránili brankáře, což kvituji. Ti by ale to neměli zneužívat. Možná si říkáte že je dobrý plán podobným způsobem získat přesilovou hru, ale jde o něco, co se snažíme z naší hry vymýtit." S notnou dávkou ironie v hlase mluvil Marchand: "Spadl, jako kdyby dostal ránu cementovým blokem, Netušil jsem, že mám takovou sílu."

I on dodal seriózněji míněnou poznámku: "V NHL se podobné skoky dost rozšířily. Mělo by se to pískat." Pořád ale šlo o smířlivá slova, jak od něj, tak od Juliena. Bruins totiž hřály dva body za vítězství, ke kterým Boston dovedl rozhodující trefou David Krejčí. A co Lundqvist? Zkušený gólman se po dnešku pro vtipkující fanoušky stal favoritem nejen na Vezinu, ale také na Oscara.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.