bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington chce potvrdit formu, Detroit zase zlomit výsledkové trápení

11. prosince 2017, 19:26

Jakub Prchal

Hned šest duelů zámořské NHL čeká fanoušky v noci z pondělka na úterý. Tahákem noci je určitě souboj mezi Islanders a Capitals, zajímavé střetnutí se odehraje i na druhé straně největšího města Spojených států amerických – místní Rangers totiž vyzvou Dallas.

01:00 New York Islanders – Washington Capitals

Islanders se od samého začátku sezóny daří, prakticky od začátku se drží na pozicích play-off. Aktuálně zaujímají šesté místo v rámci Východní konference. Pokud se na něm ale chtějí udržet, musí co nejdříve začít zase vyhrávat. V současnosti totiž mají na kontě tři porážky v řadě, zároveň čtvrtou z pěti zápasů.

Forma Washingtonu roste raketově vzhůru a tím se vylepšuje i pozice v tabulce. V NHL bychom nenašli tým s lepší formou ze všech celků nejprestižnější hokejové ligy.  Capitals prohráli z posledních deseti zápasů jen dva. Proti mužstvům z východu pak odešli poraženi naposledy před více než měsícem.

01:00 New York Rangers – Dallas Stars

Ani Rangers nemají vůbec špatnou formu. V derby proti New Jersey uspěli na výbornou po výsledku 5:2 a do utkání s Dallasem vstupují se sedmi výhrami z předchozích deseti zápasů. Navíc se velmi dobře prezentuje obrana domácích, která inkasovala více než tři góly pouze dvakrát za zmiňované období.

Dallas chce odvrátit čtvrtou prohru v řadě a vyhnout se starostem v podobě stresu v dolní polovině tabulky. Pokud chce pomýšlet na účast ve vyřazovací části, musí se co nejdříve zmátořit. Stars totiž opět nenaplňují svůj útočný potenciál, který jim byl předpovídán před sezónou. Důvodem může být také zranění Marce Methota či Martina Hanzala, přesto je hra Dallasu zatím zklamáním.

01:00 Pittsburgh Penguins – Colorado Avalanche

Penguins v poslední době hrají se svými soupeři vyrovnané zápasy, které končí těsným rozdílem. Dalo by se říct, že střídají vítězné série s těmi negativními. V současnosti prohráli dva ze tří zápasů, ještě předtím však vyhráli čtyřikrát v řadě. Proti Coloradu chce obhájce Stanley Cupu vyhrát, nepůjde ale o nic snadného.

To stejné platí i pro Colorado, které je nejhorším týmem na kluzištích soupeřů z pohledu Západní konference. V dosavadním průběhu sezóny venku nasbíralo pouhých jedenáct bodů. V celé NHL jsou horší už pouze Rangers, kteří získali ještě o tři body méně. Přestože Avalanche patří i letos na spodek tabulky, oproti minulé sezóně jde o výrazný vzestup.

01:30 Detroit Red Wings – Florida Panthers

Red Wings odstartovali sezónu parádně, pak ale přišel herní i výsledkový pokles, což se začíná projevovat i na pozici v tabulce. Aktuálně jim patří až třinácté místo v tabulce Východní konference. Není divu, vždyť Detroit z posledních deseti utkání vyhrál pouze dvě!

Proti Floridě ale má šanci své trápení zlomit, jelikož se oba týmy nachází v podobném rozpoložení i v pozici v tabulce. Florida má jen o bod méně a v případě výhry může dnešního soupeře přeskočit. Panthers trápí především vysoký počet inkasovaných gólů, kterým se útok nedokáže vyrovnat.

02:00 Winnipeg Jets – Vancouver Canucks

Od druhé hodiny ranní nás čeká kanadský souboj mezi Winnipegem a Vancouverem. Winnipeg letos hraje velmi dobře, za což je vděčí také formě gólmana Connora Hellebuycka, který má v letošní sezóně skvělé statistiky, přestože se s ním počítalo jako s gólmanskou dvojkou. Postupně ale vyřadil své konkurenty a zasáhl do dvaceti čtyř z třiceti možných. Aktuálně se nachází na třetím místě Centrální divize s jednobodovou ztrátou na Nashville.

To Vancouver je v odlišné situaci. Přestože v současné době prožívá jedno z lepších období sezóny, je těsně pod čarou účasti v play-off. Ztrácí ale pouze dva body. Velmi dobré výkony prokazuje Brock Boeser, jenž zaznamenal již patnáct branek a dvanáct gólových přihrávek.

04:00 Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes

Anaheim zažívá rozpačitou sezónu. Vliv na jeho výkony mělo i zranění důležitých členů sestavy – Ryana Getzlafa, Ryana Keslera či Patricka Eavese. Z posledních deseti zápasů navíc vyhrál pouze dvakrát, a pokud to myslí s účastí v play-off vážně, musí zabrat i přes početnou marodku.

Carolina pokračuje po tripu po západním břehu Spojených států amerických. Na něm se Hurikánům vůbec nedaří, prohráli totiž s Vancouverem, San Jose i Los Angeles. S posledníma dvěma celky však podlehli až po prodloužení. Aktuální formu má podobnou jako Anaheim, za stejné období vyhrál jen o jeden zápas více.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.