bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington s Dallasem zaútočí na postup do konferenčních semifinále

22. dubna 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Šesté zápasy sérií mezi Washingtonem s Carolinou a Dallasu s Nashvillem mohou přinést další dva postupující do konferenčních semifinále. O rozhodující čtvrtý bod budou hrát jak hráči obhájců Stanley Cupu z Washingtonu, tak hokejisté Dallasu, kteří mohou vyřadit favorizovaný Nashville.

01:00 Carolina Hurricanes - Washington Capitals

Stav série 2:3

Carolině se v sérii prvního kola proti favoritům z Washingtonu podařilo vyhrát oba domácí zápasy a právě k tomu se svěřenci trenéra Roda Brind'Amoura budou upínat i v šestém duelu, který vrací zápolení obou týmů právě do Caroliny.

Na ledě Washingtonu, kde se odehrál pátý zápas série, bylo pro hosty všechno špatně. Nedali ani gól, inkasovali jich šest a třikrát bylo jejich oslabení potrestáno gólem Capitals. Ani brankář Mrázek, jemuž se v předchozích dvou duelech dařilo přivádět střelce soupeře k beznaději, svůj tým tentokrát nepodržel.

Kde hledat příčiny debaklu z pátého zápasu? Washington potvrdil, že proti Carolině v této sezoně hraje výtečně a vyhrál už sedmý zápas z devíti odehraných. Na druhé straně Carolinu nehnali dopředu rozvášnění fanoušci, kteří v Raleigh vytváří skvělou atmosféru a přivádí své oblíbence až do euforie, kterou si Hurricanes neužili od roku 2009, kdy byli naposledy v play off. 

A tak jsou Capitals pouhou jednu výhru od postupu. Vzhledem k výkonům jejich soupeře při domácích zápasech by ovšem nebylo vůbec žádným překvapením, kdyby se série musela znovu stěhovat do hlavního města Spojených států, kde by se muselo rozhodovat v závěrečném sedmém duelu.

02:30 Dallas Stars - Nashville Predators

Stav série 3:2

Po Tampě a Calgary se Nashville může stát už třetím divizním vítězem ze základní části, pro který se stane osudným už úvodní kolo play off. V šestém utkání, které se odehraje na ledě Dallasu, se pokusí vybojovat rozhodující sedmý zápas, jenž by odehrál před vlastními fanoušky. 

Bude to ovšem pro Predators hodně obtížné. A to hlavně v případě, že výrazně nezlepší svou defenzivu. V posledních dvou zápasech totiž inkasoval shodně pět gólů a proti takové brankové smršti se hraje hodně složitě.

Nashvillu se sice podařilo hrát disciplinovaněji než ve čtvrtém utkání série a obě oslabení ubránil, ale zdá se, že zcela z formy vypadl brankář Pekka Rinne. Jednička týmu odchytala tentokrát sice celý zápas, ale pouhých 21 úspěšných zákroků při 26 střelách Dallasu je proti výborně bránícímu Dallasu zkrátka hrozně málo. 

Stars za pět zápasů série inkasovali jen 11 gólů a potvrdili svou výbornou defenzivní práci ve spojení se skvěle chytajícím Bishopem, což byla jejich hlavní zbraň, se kterou samotné play off vybojovali. Spoléhat se na svou jedničku a pevnou obranu budou i v šestém utkání, ve kterém, jak sami doufají, dotáhnou sérii do vítězného konce. A zahrají se od roku 2008 teprve podruhé konferenční semifinále.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.