bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Weber podstoupil operaci menisku, mimo hru bude do poloviny prosince

6. července 2018, 16:30

Jiří Sameš

Velká rána pro Montreal Canadiens. Klíčový obránce kanadského klubu, Shea Weber, se totiž podrobil 19. června ve Vailu artroskopické operaci menisku a jeho následná doba rekonvalescence se odhaduje na pět až šest měsíců.

Canadiens drželi Weberovu operaci dva týdny v utajení.

„Vzhledem ke složitosti situace z lékařského hlediska a za účelem zabránění jakýmkoliv rušivým událostem se organizace Canadiens rozhodla oznámit nové informace ohledně zdravotního stavu Shea Webera až po skončení vstupního draftu a úvodních dnů trhu s volnými hráči,“ stojí v oficiálním klubovém prohlášení.

Pro dvaatřicetiletého obránce to byla letos už druhá operace. Poprvé, 13. března, se přitom jednalo o operaci šlachy v levé noze. O následném poškození kolene poté informoval po kolenní artroskopii v rámci rehabilitace týmový chirurg, Dr. David Mulder.

Montreal získal Webera 29. června 2016 při trejdu s Nashvillem Predators. Jako protihodnotu poslal soupeři fanoušky oblíbeného obránce P. K. Subbana.

V minulé sezoně nastoupil Weber pouze do 26 utkání, v nichž si za šest branek a 10 asistencí připsal celkem šestnáct kanadských bodů. Jeho absence byla také jedním z hlavních důvodů, proč Habs zakončili ročník 2017/2018 až na čtrnáctém místě Východní konference se ziskem 71 bodů.

„Jsme velmi zklamaní, že si Sheovo zranění kolene vyžaduje delší čas na rekonvalescenci,“ prohlásil Marc Bergevin, generální manažer Canadiens.

„Bohužel jde o situaci, která je mimo naší kontrolu, a my musíme jen plně důvěřovat našim lékařům. Jsme přesvědčeni, že nyní už půjde všechno podle plánu a Shea se vrátí zpět do hry, jakmile to bude možné.“

Weber byl do NHL draftován Predators v roce 2003 ve druhém kole, jako celkově devětačtyřicátý. V nejlepší hokejové lize světa stihl doposud odehrát 867 zápasů, přičemž za 189 branek a 312 asistencí zaznamenal celkem 501 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.