bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg čekají problémy s platovým stropem, navíc musí podepsat Troubu

10. července 2017, 19:30

Michal Janoštík

Divočina kolem volných agentů je za námi, pro Winnipeg vyvstává další úkol. Udržet si a hlavně levně podepsat jednoho z nejdůležitějších hráčů – Jacoba Troubu. První velký krok už Jets udělali podpisem Marka Scheifeleho, zvládnou i ten druhý?

Šikovný centr se Winnipegu upsal do sezóny 2023-24 a každoročně si přijde na 6 125 000 dolarů. Velmi slušná cena, pomyslíme-li na to, že od doby, kdy byl draftován jako sedmý hráč na draftu 2011, předvádí parádní výkony a je jedním z nejlepších hráčů Jets.

Do NHL poprvé nakoukl v sezóně 2012-13, kdy odehrál čtyři utkání bez získaného bodu. O rok později už však odehrál 63 zápasů a letos dosáhl na 82 bodů v 79 utkáních.

Draft 2011 tak byl ve Winnipegu hodně úspěšný, ani ten další však rozhodně nebyl propadákem. Právě naopak.

Z devátého místa si totiž organizace vybrala velkého, skvěle bruslícího obránce. Jacob Trouba, který naskočil do NHL v sezóně 2013-14, je velmi chytrý hráč s perfektní střelou. Může navíc hrát jak v přesilovce, tak v oslabení. Jeho oboustrannost ho dělá hodně silným.

Skvělé výběry v draftu přináší stejnou situaci jako rok zpět. Winnipeg musí lukrativně podepsat prospekt, který se ukázal být velmi schopný a pro tým pomalu nepostradatelný článek.

Trouba těžil i z toho, že ke svému vývoji měl skvělé lektory. Hodně času odehrál s Markem Stuartem, který mu toho mnoho předal. V minulé sezóně Trouba zaznamenal v 60 zápasech 33 bodů, z čehož dal osm gólů.

Kdyby odehrál plný počet zápasů, dalo by se počítat s tím, že by měl 11 gólů a 34 asistencí. To by ho posunulo do kategorie hráčů jako jsou Drew Doughty či Rasmus Ristolainen, a to už je parádní společnost, co myslíte?

Trouba nechtěl hrát na levé straně a nechtěl hrát ve třetím obranném páru. To se mu minulou sezónu povedlo a vybojoval si místo, které si přál. Troubovy ofenzivní schopnosti opět o něco povyrostly a zdá se, že jsou stále ještě v rozvoji. Jeho pohyb s pukem a rozšířené statistiky byly dechberoucí. Zkrátka, jeho charakteristika se od draftu nezměnila. Naopak se potvrdilo, že je to skvělý oboustranný obránce.

Troubovy výkony jsou tak dobré, že mu na stole brzy přistane nová a hodně tučná smlouva. Pokud naváže Trouba své výkony z minulého ročníku, tak svou cenu ještě navýší. Pro Winnipeg to bude rozhodně hodně složité léto. Na nové smlouvy budou čekat i Ehlers, Morissey, Lowry či Armia. U všech se zároveň dá předpokládat, že půjdou s platem nahoru.

Generální manažer Winnipegu byl minulý rok chytrý a podepsal se Scheifelem v pořádném předstihu. Kdyby tak neučinil, musel by platit určitě daleko více. O to samé by se mohl nyní pokusit i s Troubou. 

Do týmu po otevření trhu s volnými hráči přišli Mason a Kulikov (dohromady 8,433 milionů dolarů ročně) a to dostává organizaci do špatné pozice. Jets budou muset jednat rychle a chytře, aby z této situace vyvázli co nejlépe. Udrží se kostra týmu pohromadě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.