bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winter Classic 2020 bude hostit Dallas, Flames a Jets se utkají v Regině. Utkání hvězd pro St. Louis

1. ledna 2019, 21:40

Jiří Sameš

V úterý, 1. ledna, došlo k oficiálnímu oznámení několika velkých akcí, co se příštího ročníku týče. Hostitelem Winter Classic 2020 budou Dallas Stars. V rámci tzv. Heritage Classic se 26. října utkají v Regině hokejisté Calgary Flames a Winnipegu Jets. Utkání hvězd se příští rok dočkají fanoušci v St. Louis.

Stars se účastní NHL Winter Classic, zápasu pod otevřeným nebem na Nový rok, poprvé.

„Celá organizace Stars je velmi poctěna, že byla zvolena za hostitele NHL Winter Classic 2020," řekl Tom Gaglardi, majitel Dallasu.

„Rád bych poděkoval komisaři NHL Garymu Bettmanovi, starostovi Dallasu Mikeu Rawlingsovi a sportovní komisi Dallasu za to, že nám pomohli tuto akci zajistit," pokračoval.

Hokejový svátek se přitom bude konat na Cotton Bowl Stadiumu, který může pojmout až nějakých 92 000 diváků. Soupeř Hvězd zatím není znám.

„Cotton Bowl Stadium je jedno z nejznámějších sportovišť ve Spojených státech. Už téměř jedno století se zde konají nejrůznější přední sportovní události," dodal ještě Gaglardi.

NHL Winter Classic probíhá pravidelně od roku 2008 – výjimkou byl pouze rok 2013, kdy byla výluka. Vůbec první zápas sehráli na Ralph Wilson Stadium, v New Yorku, Buffalo Sabres a Pittsburgh Penguins. Tučňáci zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech. Duel navštívilo 71 217 diváků.

Kromě oficiálního oznámení Winter Classic Gary Bettman, komisionář nejlepší hokejové ligy světa, v úterý ohlásil také návrat Heritage Classic.

26. října 2019 se v Regině, Saskatchewanu, utkají Flames a Jets. Jejich duel se odehraje na Mosaic Stadiumu, který je domovem kanadského fotbalového týmu Saskatchewan Roughriders.

„Zápas pod otevřeným nebem v Kanadě bude obrovskou událostí. Vrátíme se k samému začátku naší hry. Jsme moc rádi, že se tato akce vrátila a že můžeme být její součástí," řekl John Bean, prezident Flames.

Heritage Classic se mimochodem naposledy konala 23. října 2016. Tehdy se ve Winnipegu, na Investors Group Field, utkali Jets a Edmonton Oilers. Olejáři zápas, kterému přihlíželo 33 240 diváků, vyhráli 3:0.


Utkání hvězd se příští rok dočkají v St. Louis. Hostitelem akce tedy budou místní Blues a jejich Enterprise Center. Událost se bude konat od 24. do 26. ledna 2020.

„Toto je velký den nejen pro fanoušky Blues, ale také pro celé naše město. Jak město, tak i fanoušci a sponzoři prokazují klubu od roku 1967 obrovskou loajalitu. To, že hostíme Utkání hvězd v roce 2020 je toho jen důkazem," řekl Tom Stillman, guvernér St. Louis.

Zápas pod otevřeným nebem ještě mimochodem budou hostit Colorado Avalanche. Jednat se bude o tzv. NHL Stadium Series. Hrát se bude 15. února 2020 na Falcon Stadiumu. Soupeř Avs bude znám později. 

Letošní duel Stadium Series mimochodem obstarají 23. února Philadelphia Flyers a Pittsburgh Penguins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.